Ljeto na gradini – Otvorenje s ‘1000 svijeća na Gradini’

Ljeto na Gradini - 1000 svijeća na Gradini

Kroz ljeto na repertoaru će biti još šest različitih tematskih manifestacija, a večeras nas očekuje kazališna predstava ‘Ja koja imam nevinije ruke’ u izvedbi Vesne Tominac Matačić. Kako je protekla ova čarobna večer pogledajte u fotogaleriji.

Trsat – Jedinstvenom manifestacijom ‘1000 svijeća na Gradini’, preksinoć je otvoreno deveto ‘Ljeto na Gradini. Svjećice su zauzele prostor cijele Gradine, prekrile su travnate površine, Male galerije s ambijentalnim svijećama, Mira junaka u kojemu je bila smještena instalacija na kojoj su nalazile klasične svijeće i novootvoreni stambeni prostor na kojemu je bilo postavljeno mnoštvo vrtnih svijeća.

Prema riječima organizatora Vedrana Babića, reakcija posjetitelja opravdala je sva očekivanja i zaista se pokazalo da su originalne tematske manifestacije odličan put u kojem treba ići programski sadržaj ‘Ljeta na Gradini’.

– Program je započeo u 22 sata zanimljivim plesnim performansom plesne skupine Ri Dance, u režiji Dolores Bugarin s temom koja Gradinu promatra kao rijeku povijesnih sjećanja koja i dalje među nama žive. Kroz iduća dva sata na različitim prostorima Gradine odvijali su se plesne točke i performansi Plamen Druma, a publika je mogla uživati i u zvucima violine u izvedbi violinistice riječkog orkestra HNK Ivana pl. Zajca, Dajane Marelja Pašalić, istaknuo je organizator Vedran Babić.

Kroz ljeto, na repertoaru će biti još šest različitih tematskih manifestacija, a večeras nas očekuje kazališna predstava ‘Ja koja imam nevinije ruke’ u izvedbi Vesne Tominac Matačić. Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u pretprodaji u ‘Vintage baru’ na Trsatskoj gradini i u Dallas music shopu po cijeni od 60 kuna, odnosno 80 kuna na dan predstave.

Kako je protekla ova čarobna večer pogledajte u fotogaleriji.

Serena Calderara / PodUckun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net