Ljeto se nastavlja na tereasi Milenija @ Opatija

Jedna od najatraktivnijih terasa u Opatiji nastavlja s jednako atraktivnim glazbenim programom i u rujnu, a izdvajamo četiri zanimljiva koncertna događanja.

Opatija – Tople rujanske večeri donose nove glazbene poslastice na terasi hotela Milenij u Opatiji. Tematski glazbeni programi kao što su evergreen night, jazz night, flamenco night, opera night nastavljaju se i dalje, a održat će se i četiri zanimljiva posebna koncerta.

Prvi će se dogoditi već ovog ponedjeljka, 3. rujna, od 20.30 sati kada nastupa Orkestar PurPur, koji okuplja glazbenike iz čitave Europe. Na repertoaru će se naći djela Beethovena, Dvoraka, Griega, Mozarta, Brahmsa i drugih velikih klasičnih imena. Dva tjedna kasnije, u ponedjeljak, 17. rujna na terasi Milenija u 19 sati nastupit će Lichtental Trio, te tako otvoriti Bečki tjedan u Opatiji. Lichtental Trio vodeći je klavirski trio mlade generacije koji je osvojio nekoliko nagrada na značajnim natjecanjima. Ovaj trio posebno je zainteresiran za austrijski repertoar od Schuberta do Schwertiska s posebnim akcentom na rijetko izvođena djela 20. stoljeća. Ista manifestacija – Bečki tjedan u Opatiji, na terasu Milenija 22. rujna u 20 sati dovodi ”Wiener Operette”, program najljepših operetnih i opernih arija austrijskih skladatelja, koje će izvesti sopranistica Antonela Malis i tenor Voljen Grbac, uz klavirsku pratnju Vladimira Babina.

A između klasike, našlo se mjesta i za nešto manje ”klasične”, ali ipak slavne pop pjesme grupe Abba, koje će 14. rujna od 20 sati izvesti grupa Abbazia na programu nazvanom ”Abba Revival”.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!