Lokali će svirati do dva ujutro @ Opatija

gradsko_vjece_sm…posebna je situacija na Zertu, koji je proglašen ”nenaseljenim područjem”, pa će tamošnji lokali raditi čitav dan…
…ugostitelji su u priopćenju naveli da su zadovoljni ovakvom odlukom…

Opatija – Muzika na ugostiteljskim terasama na području Grada Opatije, bit će dozvoljena do dva sata ujutro, do kada će ubuduće moći raditi i objekti brze prehrane. Posebno će biti i područje opatijskog mula, odnosno Ulice Zert, koje je proglašeno ”nenaseljenim područjem” i kao takvo moći će raditi 24 sata dnevno, uz pridržavanje propisa o buci.
To je odlučeno na današnjem nastavku 20. sjednice opatijskoga Gradskog vijeća, prekinute 28. lipnja nakon ”pada kvoruma”, a ”kompromis” i ”vatrogasna mjera” bili su najčešće korišteni epiteti u raspravi o prijedlogu odluke. Tijekom dugotrajne rasprave, umjesto desetkovane oporbene strane, glavu riječ u ”prepirci” s gradonačelnikom Dujmićem imali su vladajući vijećnici, koji se uglavnom nisu složili s ”povlaštenim statusom” dijela ugostitelja.
– Čini mi se da ovaj amandman nagrađuje upravo one koji su do sada radili najveće probleme, požalio se HNS-ov vijećnik Hrvoje Marušić, a podržali su ga i stranački kolege Ksenija Baždarić i Bruno Starčić, ali i SDP-ov Fernando Kirigin te IDS-ov Neven Varljen. Gradonačelnik Dujmić uvažio je njihovu zabrinutost, ali je naglasio kako je Zert i sada jedino mjesto u kojem noćni život postoji do jutarnjih sati, pa ga se ovakvom odlukom praktički pokušava “legalizirati”, ukoliko bude poštovao dozvoljenu razinu buke.
– Očekivati da će na Zertu iza dva sata biti buka ispod 50 decibela je iluzorno. Ovo treba jasno nazvati svojim imenom – napravili smo kompromis i rekli ”nemojte puštati muziku dok imamo manifestacije na Ljetnoj, pa ćete moći raditi dokad želite”, kazao je Starčić, na što je vijećnik SDP-a Viktor Peršić naglasio kako ”ova odluka nije pogodovanje Hemingwayju i Galiji, nego opatijskom noćnom životu”.
Međutim, većina vijećnika vladajućeg Kluba IDS-SDP-HNS-HSU ostala je ”nepovjerljiva” prema vlasnicima lokala na mulu, pa je Vijeće svoju odluku ”pojačalo” odredbom da će je opozvati u slučaju kršenja propisa od strane ugostitelja kojima se izašlo u susret, te zaključkom kojim se od Turističke zajednice traži da do sredine rujna predloži program manifestacija u idućoj godini, tijekom kojih će radno vrijeme biti fleksibilnije.

Liburnija.net: Gradsko vijeće @ Opatija

Liburnija.net: Gradsko vijeće @ Opatija


Treba napomenuti da su ovakvu odluku Grada Opatije podržali i opatijski ugostitelji, koji su zaprijetili štrajkom najavljenim za danas. Štrajk se ipak, čini se, neće održati, budući da su u priopćenju ugostitelji naveli kako je postignut dogovor između Grada, Turističke zajednice, hotelijera i ugostitelja koji je rezultirao upravo ovakvim odredbama kakve je usvojilo Vijeće.
Tako je za ovu odluku glasala većina vijećnika vladajuće koalicije, osim Dušana Kotura koji je bio suzdržan. Također, za ovu odluku glasali su i vijećnici Akcije mladih, dok je Jan Bernd Urban bio protiv ove odluke.
Od danas apsolviranih ”starih točaka” dnevnog reda spomenimo da je područje Poljana, na prijedlog tamošnjega Mjesnog odbora, izuzeto iz ljetne zabrane građevinskih radova, a jednokratni izuzetak od zabrane radova – samo za ovo ljeto – bit će primijenjen i na izgradnju centralnog pročišćivača u Ičićima.
– Još lani sam upozoravao da je odluka o zabrani radova tijekom sezone popuno nepotrebna za područje Poljana, a to se sada i pokazalo, jer je Vijeće MO jednoglasno zatražilo da se Poljane izuzmu iz te odluke, kazao je vijećnik Akcije mladih Igor Puž koji je predložio ovaj amandman uime MO Poljane.
Donesen je Pravilnik o uvjetima i mjerilima za raspodjelu sredstava spomeničke rente, a vijećnici su se bavili i raspolaganjem gradskim nekretninama. Između ostalog, odobreno je raspisivanje natječaja za prodaju dviju gradskih nekretnina, uz ukupnu početnu cijenu od približno 2,8 milijuna kuna.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Akcija mladih protiv policijskog sata @ Opatija
Tko je ugostiteljima ukrao ‘glazbu s terasa’?
Opatijski ugostitelji predali pismo u Grad Opatiju
Kafići će glazbu puštati do dva ujutro @ Opatija
Tjedni retrovizor
Gradske nagrade u sjeni političkih prepucavanja @ GV Opatija

error: Content is protected !!