Lokalna uprava nema utjecaja na poslovanje LRH, ali nada se najboljem @ Opatija

grad_opt_2012

Nepotpisano priopćenje koje je medijima dostavila glasnogovornica Grada Opatije Tanja Čorak upozorava da šira javnost ne razumije „ulogu, značaj i karakter vlasništva Grada Opatije i triju općina u vlasničkoj strukturi LRH“, što dovodi do stvaranja netočnih zaključaka.

Opatija – Grad Opatija nema utjecaja na poslovanje Liburnia Riviera Hotela, ali nada se najboljem – mogao bi tako glasiti zaključak nepotpisanog priopćenja koje je medijima dostavila glasnogovornica Tanja Čorak.

– O prodaji LRH odlučuje se na Nadzornom odboru LRH većinom glasova, što podrazumijeva da praktički većinski vlasnici o prodaji odlučuju samostalno i na takvu odluku Nova Liburnija kao manjinski vlasnik statutarno nema utjecaj. Ponovo ponavljamo i ističemo da manjiski udio od 25 posto sa ”zlatnom dionicom” ne daje statutarno pravo za donašanje upravljačkih odluka – od zapošljavanja ili otpuštanja, cijena i karaktera ponude, načina poslovanja do prodaje tvrtke i to u cijelosti ili po pojedinim segmentima. Grad Opatija samo može priželjkivati da se prodaja, ukoliko do nje dođe, obavi po što većoj cijeni i što kvalitetnijem i ambicioznijem novom vlasniku, jer time i naš manjinski vlasnički dio postiže veći ukupan iznos i povećava u konačnici našu imovinu, stoji u priopćenju, u kojem se napominje da ”Grad Opatija u suglasju sa spomenutim općinama brigu o svom vlasničkom dijelu vodi intenzivno uz pomoć kompetentnih pravnih i financijskih stručnjaka, koji mu pružaju svu potrebitu stručnu pomoć”.

Drugim riječima, u priopćenju se navodi kako Grad Opatija ne može utjecati na poslovanje i prodaju Liburnia Riviera Hotela, ali to nije razlog da ne koriste dodatnu pravnu i financijsku stručnu pomoć.

– Stalno spominjana ”zlatna dionica”, sukladno statutarnim odredbama, otvara prostor i omogućuje manjiskom vlasniku da odlučuje o dokapitalizaciji LRH –a i tom se slučaju, odluka o dokapitalizaciji LRH donosi s 8 glasova u Nadzornom odboru, od ukupno 9. U ime Nove Liburnije u radu nadzornog odbora sudjeluju 2 člana, pojašnjavaju iz Grada Opatije jedinu stvar o kojoj mogu odlučivati.

U nepotpisanom priopćenju dalje se tvrdi da je ”široj javnosti poznato da većinski vlasnici imaju namjeru preusmjeriti težište svojih daljnjih poslovnih aktivnosti, prodati LRH te ispituju tržište”.

– Grad Opatija pozdravlja svaku namjeru i odluku, koja će omogućiti LRH – u vlasničku strukturu, koja će dovesti do značajnijeg investicijskog ciklusa, moderniziranja načina poslovanja, novog konkretnog ciklusa zapošljavanja te unaprijediti ponudu destinacije bilo u cjelini bilo u pojedinim segmentima, zaključuje se u priopćenju nepoznatog autora ili grupe autora.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!