Lokalni derbi u pravom smislu: Orijent i Opatija odmjerit će snage u ovom kolu 3. HNL Zapad

Lokalni derbi u pravom smislu: Orijent i Opatija odmjerit će snage u ovom kolu 3. HNL Zapad

Arhiva

Obje ekipe čini niz kvalitetnih igrača poniklih u ovoj regiji, a iako je Orijent ove sezone daleko uspješniji od Opatije, činjenca da su Opatijci godinama u trećeligaškom vrhu ipak daje naznaku da nas očekuje uzbudljiva subotnja utakmica!

Rijeka – Sportski vikend u Rijeci definitivno će proteći u znaku lokalnog derbija između nogometaša Orijenta i Opatije. Iako pozicija na ljestvici na kojoj Orijent dijeli 2. mjesto s osvojena 33 boda, a Opatija s 12 bodova manje zauzima tek 12. mjesto sugerira da nogometaši Orijenta u derbi ulaze s ulogom favorita, pred njima je da u subotu od 14:30 pred svojim navijačima na Krimeji to i potvrde budući da i jedna i druga momčad obiluju kvalitetnim igračima i za viši rang od trećeligaškog.

Ova utakmica definitivno može ponijeti epitet derbija budući da se radi o klubovima duge tradicije (NK Opatija osnovana 1911. godine, a Orijent 1919. godine), Opatijci su godinama u vrhu trećeligaškog natjecanja – za razliku od ove sezone kada je Orijent ipak uspješniji, a obje ekipe čini niz kvalitetnih igrača poniklih u ovoj regiji. Uz to, da se radi o derbiju potvrđuju i očekivane pune tribine legendarne Krimeje, pa čak i televizijski prijenos od 14:30 na Kanalu Ri. S obzirom na navedene činjenice većina prvoligaških utakmica nema ovakav renome iako je viši stupanj natjecanja te svi akteri kako na terenu, tako i na tribinama s velikim uzbuđenjem iščekuju prvi sučev zvižduk u subotu.

Matej Mrass / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net