Lomi-lomi-nui – energija neka struji

Wellness

Wellness


Opatija – Havajska kraljevska masaža, aquaaerobik, masaža 24-karatnim zlatom ili nekirurška liposukcija dio su bogate wellness ponude koju nude opatijski hoteli. Konkurencija, uz kvantitetu, donosi i kvalitetu i raznolikost ponude, jer osim što svi nude klasične wellness tretmane svaki od njih nastoji dodati i nešto drugačije po čemu bi se razlikovao od ostalih.
Velik je broj tretmana i usluga koje centri nude svojim klijentima, od raznih masaža do kupki u sobama kako bi se wellness doživljaj približio i onima najzaposlenijim koji nemaju vremena otići u sami centar, nego osoblje dolazi k njima.
Tako u hotelu Milenij, osim klasične ponude imaju i atraktivne masaže poput havajske kraljevske masaže lomi-lomi-nui, masažni ritual Chi Yang sa uljem obogaćenim česticama 24-karatnog zlata i mnoge druge, a ljeti nude masažu na otvorenom pod baldahinima. U hotelu “4 opatijska cvijeta” imaju sličnu ponudu ali ovdje je wellness managerica posebno istaknula svoju ekipu, kako je ona upravo ono po čemu se oni razlikuju od drugih.
Wellness je osjećaj. U ovo vrijeme svi živimo ubrzanim tempom, uvijek nam se negdje žuri i većina ljudi radi cijelu godinu za dva tjedna godišnjeg odmora. Čini mi se jako važnim kada mi netko da na raspolaganje svoje slobodno vrijeme za koje se borio cijelu godinu i osjećam veliku odgovornost da s tim vremenom napravim ono najbolje i najviše što mogu – rekla je voditeljica wellnessa 4 opatijska cvijeta Tatjana Gržeta.
Masaže aromatičnim eteričnim uljima iz ovog podneblja koje su sami osmislili nude u hotelu “Adriatic”, a čini se da najveću wellness ponudu ima ujedno i najveći wellness centar na ovom području – “Thalasso Wellness centar” Opatija. Ovdje se uz klasičan wellness nude i medicinski programi, odnosno programi za kardiološke i reumatske probleme te specijalizirani programi za mršavljenje sastavljeni u suradnji sa liječnicima koje rade u bolnici Thalassotherapia. Imaju i vrlo bogatu fitness ponudu za koju se brine trenerica Milica Hrgarek, pa se uz danas vrlo popularan pilates nudi i aquaaerobik te vježbe na spravama.
– Novitet u našoj ponudi je nekirurška liposukcija kavitacija, tretman mršavljenja jedini ovakve vrste u našoj regiji pri kojem aparat “Green CaVite” metodom niskih frekventnih ultrazvučnih valova razbija masne naslage i celulit – otkrila nam je voditeljica Thalasso wellness centra Sandra Martinčić.
“Five Elements Ambasador” jedini je centar ovakve vrste u Opatiji gdje se nudi spoj drevne kineske filozofije feng shui i suvremenih wellness programa.
Šarolika i kvalitetna wellnes ponuda, koja raste iz godine u godinu, svakako je i korak naprijed u oživljavanju Opatije kao centra lječilišnog turzima – uloge koja joj je i bila namijenjena u samom početku njenog turističkog razvoja.
Marijana ZORIĆ

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net