Lopovi, vreće s parama i ustaški poklici – svega pomalo na sjednici Vijeća @ Matulji

PodUčkun.net: Matuljski vijećnici

PodUčkun.net: Matuljski vijećnici

Najzanimljivi dio sjednice dogodio se prije toga trenutka, kada je nakon ”povratničkog” izlaganja načelnika Marija Ćikovića, otvorena rasprava o aktualnoj temi – dokapitalizaciji tvrtke Miklavija LC.

Matulji – Rasprava na sjednici Općinskog vijeća Matulja održanoj u četvrtak navečer ostala je u sjeni incidenta koji je prouzročio nezavisni vijećnik Igor Barak napuštajući vijećnicu, kada je s vrata pozdravio uzdignutom rukom i pokličem ”Za dom spremni”.

Mario Ćiković

Mario Ćiković

– Igor Barak je fašističko-ustaškim pozdravom rukom i riječima ‘Za dom spremni’ naglasio svoj izlazak. Ovim bahatim, nisko moralnim i nadasve neprimjerenim činom Barak je povrijedio sve prisutne u vijećnici, građane općine Matulji koje mi vijećnici predstavljamo, a posebno antifašiste i branitelje koji su stvarali ovu Hrvatsku građenu na tekovinama antifašizma. Prisutni vijećnici su odmah osudili Barakov postupak pogotovo sagledavajući činjenicu da su u tijeku pripreme oko 70 obljetnice masakra u Lipi koji je počinjen upravo pod simbologijom koju je vijećnik naglasio. Odmah po završetku sjednice pokrenut je i službeni postupak za utvrđivanje zakonski sankcionirane odgovornosti vijećnika, naveo je u priopćenju predsjednik Vijeća Slobodan Juračić.

Uz Baraka, sjednicu su napustili i oporbeni vijećnici Robert Matulja i Miroslav Ivaničić, kako bi stigli na utakmicu Rijeke protiv Vitorije (https://poduckun.net/foto-video-kantrida-ostala-neosvojiva-ostaje-zal-za-propustenom-prilikom-leona-benka/), nakon čega su sve točke dnevnog reda usvojene bez mnogo rasprave.

No, najzanimljivi dio sjednice dogodio se prije toga trenutka, kada je nakon ”povratničkog” izlaganja načelnika Marija Ćikovića, otvorena rasprava o aktualnoj temi – dokapitalizaciji tvrtke Miklavija LC.

– Trebala je nedavno biti održana skupština tvrtke Miklavija LC, a ovlastio sam odvjetnički ured koji zastupa Općinu Matulji da u naše ime sudjeluje na sjednici i provjeri kako se ona odvija. Dobio sam odgovor da je skupština odgođena za dva tjedna jer su svi članovi skupštine podnijeli prigovor na način njenog sazivanja. Ne znam zašto Akcija mladih proziva načelnika za blokade, kad s naše strane ide sve kako treba, a sa strane tvrtke Miklavija baš i nije tako, kazao je Ćiković, koji je upitao i vijećnika Akcije mladih Darjana Bukovića je li zaposlen u tvrtki Miklavija LC i prima li plaću, nakon čega mu je ovaj odgovorio da je zaposlen, ali da ne prima plaću, prozvavši upravo Ćikovića kao krivca za takvo stanje. Nakon toga, predsjednik Vijeća Slobodan Juračić Bukoviću je oduzeo riječ, ustvrdivši da je čitava priča oko pripreme skupštine tvrtke od strane Miklavije odrađena vrlo neprofesionalno.

Darjan Buković

Darjan Buković

– Kakav smo dobili poziv, tako se ne radi niti u jednoj banana-državi. Mi moramo poštivati zakone, ne može netko doći s dvije vreće novca i očekivati da ćemo ga slijepo slušati, kazao je Juračić, što je toliko isprovociralo nezavisnog vijećnika Željka Grbca da je u smjeru Ćikovića i Juračića uputio tvrdnju da ”jedan krade a drugi mu drži stube”. No, Juračića je podržao i Ćiković.

– Činjenica je da je ova priča oko skupštine društva Miklavija LC odrađena uz puno grešaka. Poziv je poslan na jednom listu papira, kriva osoba ga je potpisala, krivo mjesto je navedeno, jer je sjedište društva na adresi Općine Matulji, a ne na mjestu gdje su im uredi. Pa zamislite da smo na tako nelegalnoj sjednici usvojili odluku o dokapitalizaciji, kako bi to lako bilo srušiti. Ništa strašno se nije dogodilo, sjednica je odgođena za dva tjedna i bit će mi drago da na njoj i dođe do dokapitalizacije tvrtke, zaključio je Ćiković.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!