Lord Samuel Vestey u posjetu Opatiji

lord_mill_sm…Lord Vestey sudjeluje na svim službenim primanjima britanske kraljevske obitelji, prema svojoj tituli…
…poseban gost posebno se zanimao za početke stvaranja Opatije u vrijeme Austro-ugarske monarhije…

Opatija – Britanski plemić, Lord Samuel Vestey boravi ovaj tjedan u hotelu Milenij u Opatiji na poslovnoj konferenciji Grupacije Vestey Foods Group čiji je vlasnik.
Lord Vestey ugledni je britanski biznismen koji vodi međunarodnu korporaciju Vestey Foods Group koja se bavi prodajom hrane, primarno izvozom mesa (vlasnici su velikih farmi u Latinskoj Americi), a odnedavno i distribucijom vina budući su kupili vinograde u Australiji.
U Opatiji, u hotelu Milenij, Lord Vestey odsjeo je zajedno sa još 100-njak svojih managera iz čitavog svijeta koji su upravo u Opatiji i hotelu Milenij odlučili održati redovitu godišnju konferenciju svoje grupacije. Njihovo je pravilo da svake godine konferenciju održe na nekoj drugoj lokaciji u svijetu, a Opatiju su izabrali na preporuku jednog od svojih zaposlenika. Iako su znali vrlo malo o mjestu u koje dolaze, priznao nam je sam Lord Vestey, ostali su oduševljeni Opatijom, poviješću, hotelom i lokacijom.
Poseban gost posebno se zanimao za početke stvaranja Opatije u vrijeme Austro-ugarske monarhije. Pored plemićke titule svoje obitelji, Lord Vestey drži i ceremonijalnu titulu dodijeljenu od strane britanske kraljice pod nazivom ”Master of the horse“ prema kojoj je on službeni čuvar kraljičine ergele konja i kočija koje se koriste u svim ceremonijalnim prigodama i događanjima u Buckinghamskoj palači i svakako na nedavno održanom kraljevskom vjenčanju. Lord Vestey sudjeluje na svim službenim primanjima britanske kraljevske obitelji, prema svojoj tituli.
– Unatoč svom podrijetlu, Lord Vestey je vrlo pristupačna osoba. Tako su tijekom boravka u hotelu Mileij tražili da osjete duh Hrvatske i regije u kojoj borave: pripremljena je Hrvatska večera sa tradicionalnim Hrvatskim jelima iz nekoliko regija upotpunjena klapskom glazbom i nastupom folklornog ansambla Zora. Lorda Vesteya i njegove managere očekuje i vožnja brodom opatijskom rivijerom i gala Party u hotelu Milenij. Zajedno s Lordom Vesteyem, u hotelu Milenij boravi i njegov sin William, budući nasljednik titule, kazala nam je Sanja Markušić, PR hotela Milenij.

Liburnija.net: Lord Vestey sa zaposlenicama hotela Milenij, obučene u istarske narodne nošnje @ Opatija

Liburnija.net: Lord Vestey sa zaposlenicama hotela Milenij, obučene u istarske narodne nošnje @ Opatija


Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!