Loše vrijeme nije pokvarilo raspoloženje na tradicionalnoj zavjetnoj fešti Gradina @ Šapjane

Gradina @ Šapjane

Gradina @ Šapjane

Manifestacija na Gradini ima povijesni značaj za mještane, jer prvi puta je održana 1946. godine u znak zahvale mještana za spas od razaranja i sudbine koja je pogodila susjedna sela Lipu i Mune u Drugom svjetskom ratu.

Šapjane – Tradicionalna zavjetna manifestacija ”Gradina” održana je jučer u Šapjanama. Zavjetni blagdan koji se svake godine, već gotovo sedam desetljeća, slavi 1. svibnja, zbog najavljenog lošeg vremena umjesto na brdu Gradina ponad mjesta Šapjane obilježen je feštom u mjesnom domu.

Ipak, organizatori događanja, Mjesni odbor Šapjane i udruga ”Mačkare” iz Šapjana pobrinuli su se da kiše i vjetar ne pokvare dobro raspoloženje, pa je tako i ove godine druženje uz pijaču i domaće okruženje prošlo uz visoke ocjene svih prisutnih.

Inače, manifestacija na Gradini ima povijesni značaj za mještane, jer prvi puta je održana 1946. godine u znak zahvale mještana za spas od razaranja i sudbine koja je pogodila susjedna sela Lipu i Mune u Drugom svjetskom ratu.
Program je započeo u jutarnjim satima zavjetnom misom, a nastavio se druženjem uz okrijepu te glazbu za koju su zaduženi bili domaći muzikanti.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!