Lova podijeljena, broj članica nepoznat @ ŠSGO

sportski_proracun_2011-1…skupština Športskog saveza Opatije usvojila je sinoć ”razdiobu” sredstava za rad u 2012. godini…
…pitanje je li JK Tramontana član saveza ostalo neriješeno – ne zna se ima li Savez 33 ili 32 člana…
…primljena i tri nova člana – prvi biciklisti, četvrti jedriličari i drugi rekreativci…

Opatija – Sportaši u Opatiji mogu ”mirno spavati” – sinoć je usvojen proračun Sportskog saveza za 2012. godinu, koji u odnosu na drugi rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna donosi i povećanje za otprilike 150.000 kuna.
sportski_proracun_2011-2
Sportašima je tako na raspolaganje stavljeno 3,4 milijuna kuna, koja su uglavnom podijeljena u skladu sa lanjskim ciframa. Značajniji rast ”prihoda” ubilježit će tek Stolnoteniski klub Opatija 08 i YC Opatija kojima su sredstva povećana za oko 25 posto te Boćarski klub Opatija koji je dobio 30 posto više sredstava nego lani – iako im to povećanje iznosi manje od 10 tisuća kuna. Najveći rast imalo je Malonogometni klub Gorovo, i to u relativnom iznosu za punih 300 posto, ali samo zbog toga što su tek ove godine dobili ”puna” sredstva za rad i ”skočili” sa 10 na 40 tisuća kuna.
Amandmanima na samoj skupštini veća sredstva dodijeljena su i Autoklubu Opatija Motorsport i Opatija Fight Clubu, za koje je bio previđen tek paušalni iznos od 5.000 kuna, iako su ostvarili pravo na dodatna sredstva za pomladak.
Najveća bura digla se oko ”neriješenog statusa” Jedriličarskog kluba Tramontana, za koje se nije uspjelo točno utvrditi jesu li članovi sportskog saveza.
sportski_proracun_2011-4
– Nisam uopće siguran imam li pravo glasa, jer ne znam je li moj klub i dalje član saveza. Ako smo članovi, nisu nam dodijeljena sredstva paušala na koja imamo pravo, a ako nismo članovi – kako ispada – nije nas nitko o tome obavijestio, niti je takva odluka, koliko mi je poznato, legalno donesena. Pa stoga molim da mi se objasni prema kojem smo članku statuta mi izbačeni. Platili smo članarinu i ispunili sve ostale uvjete, pa nije jasno u kojoj smo kategoriji, kazao je prestavnik kluba Nevio Prtenjača. Bivši predsjednik Franjo Dobrila Klifton odgovorio mu je da su iz članstva brisani odlukom skupštine, iako se većina skupštinara koji su bili prisutni i u prošlom mandatu ”kunu” da o tome nisu nikad glasali. Stoga je JK Tramontana ipak dodijeljen paušal od 5.000 kuna, koji će im biti ”oduzet” ako se utvrdi da su legalno ”izbačeni” iz saveza.
U članstvo su primljena i tri nova sportska društva – klub sportske rekreacije “Sportvizija”, Biciklistički klub Opatija te Jedriličarski klub “Mare Nostrum Croaticum”, iako je delegate zasmetalo što se predstavnici potonja dva kluba nisu pojavili na skupštini kako bi predstavili svoj rad.

Liburnija.net: Skupština Sportskog saveza grada Opatije @ Villa Antonio

Liburnija.net: Skupština Sportskog saveza grada Opatije @ Villa Antonio


Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!