Lovac upucao psa Đanija Jakotića dok je šetao stazom na Učki

Objavljeno 11.06.2018.

…ilustracija…

Bobijev vlasnik Đani Jakotić kazao je kako to nije prvi incident takve vrste već su se slični problemi s „lovcima lakog obarača“ događali proteklih godina njemu, ali i drugim susjedima. Na teren je izašla i policija koja je izvršila očevid te o događaju izvijestila Državno odvjetništvo.

Učka – Smrtonosni hitac iz lovačke puške oduzeo je život Bobiju, psu vlasnika ranča Bubač Đanija Jakotića, dok su šetali u večernjim satima cestom od Dobreća prema Maloj Učki. Ispalio ga je član lovačkog društva „Kobac 1960“ iz Lovrana, a kako je kazala Helena Smolica s Ranča Bubač, lovac je pucao Bobiju u potiljak, što govori da je pas nakon poziva već krenuo natrag prema Đaniju koji se također nalazio na samoj putanji ispaljenog metka, tako da je i on mogao poginuti, čime je počinjena opće opasna radnja.

U izjavi za Novi list, Bobijev vlasnik Đani Jakotić kazao je kako to nije prvi incident takve vrste već su se slični problemi s „lovcima lakog obarača“ događali proteklih godina njemu, ali i drugim susjedima. Na teren je izašla i policija koja je izvršila očevid te o događaju izvijestila Državno odvjetništvo.

Tajnik LD „Kobac 1960“ Edvard Primožić izrazio je žaljenje zbog incidenta, kazavši ipak da vjeruje kako je lovac postupio u samoobrani, jer se često događa da psi noću sami love uslijed čega stradavaju srne, srnjaci i lanad…

D. Ž. / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »