Lovran dobio nove sazive Vijeća mjesnih odbora – Akcija mladih s partnerima osvojila najviše mandata

Što se tiče većine po mjesnim odborima, Akciji mladih pripala je Medveja, SDP-u Lovranšćina, HSU-u Lovran-Bahova, dok u mjesnom odboru Lovran-Rezine niti jedna lista nije osvojila natpolovičnu većinu mandata.

Lovran – Akcija mladih – u koalicijama s IDS-om, PGS-om i Unijom Kvarnera – pobjednica je izbora za mjesne odbore na području Lovrana, a iza nje slijede HSU i SDP, kratak je rezime jučer održanih izbora. Od ukupno 28 vijećničkih mjesta u 4 mjesna odbora, AM je osvojio njih 11, umirovljenici sedam, a socijaldemokrati šest. Od preostala četiri mjesta tri su pripala nezavisnim kandidatima, a ono posljednje koaliciji IDS-PGS. Tri vodeće stranke imaju i većinu svaka u jednom mjesnom odboru, dok je kod četvrtog stanje još „neizvjesno“ i izbor predsjednika ovisit će o dogovoru prilikom konstituiranja.

Ukupna izlaznost bila je poražavajuća, kretala se oko 10 posto, no iznimka je najmanji mjesni odbor, onaj u Medveji, gdje je od 132 birača na izbore izašlo njih 76, odnosno čak 56 posto! Najviše je, čini se, od toga profitirala koalicijska lista Akcije mladih i IDS-a koja je u tom mjesnom odboru dobila 35 glasova i 4 vijećnička mandata, a svega 3 glasa manje imala je Kandidacijska lista birača koju je predvodila Danijela Mioč Rubeša. To im je bilo dovoljno za preostala 3 vijećnička mjesta, pa je bez mandata ostao HSU s 8 glasova.

Vijeće MO Medveja činit će Mauro Čepić, Tatjana Pančelat, Armen Gurguška i Arijana Čartalomi s liste AM-IDS te nezavisni Danijela Mioč Rubeša, Manuela Maljevac i Nikola Franković.

Za članove Vijeća Mjesnog odbora Lovranšćina glasovalo je nešto manje od 11 posto sumještana, a u najvećoj mjeri podršku su dali listi SDP-a koja je ostvarila 43 glasa, nešto više od polovice svih glasova birača u tom mjesnom odboru, što im je donijelo i 4 vijećnička mjesta. Za dva mjesta listi Akcije mladih i Unije Kvarnera bilo je dovoljno 18 glasova, a preostalo mjesto pripalo je Hrvatskoj stranci umirovljenika s 11 glasova. Ispod crte ostala je lista IDS-a i PGS-a kojoj je povjerenje dalo devet birača.

U Vijeće MO Lovranšćina tako su izabrani Patrik Viskić i Branislav Petković s liste AM – UK, Rita Linšak s liste HSU-a te Mark Mrak, Dominik Mohorovičić, Milan Kršanac i Sanjin Zgodić s liste SDP-a.

Mjesni odbor Lovran – Bahova ponovo je osvojio HSU, zasluživši natpolovičnu većinu glasova koje je dalo oko 8 posto ukupno upisanih birača. Konkretnije, HSU je dobio 51 od 101 mogućeg glasa i 4 mjesta u Vijeću, koalicija Akcije mladih, IDS-a i PGS-a dobila je 26 glasova i 2 mandata, a preostali mandat pripao je SDP-u koji je dobio svega tri glasa manje od prethodne liste.

U Vijeće MO Lovran – Bahova tako će ući Igor Čukanović i Neven Mohorovičić s liste AM-IDS-PGS, Robert Popeskić, Nenad Radić, Berislav Miklošević i Đurđica Tancabel s liste HSU-a te Mario Šorić s liste SDP-a.

Konačno, u Mjesnom odboru Lovran – Rezine niti jedna od četiri liste nije uspjela osvojiti većinu mjesta. Uz izlaznost od oko 10 posto, raspodijelilo se 137 važećih glasova tako da je najviše otišlo listi Akcije mladih i Unije Kvarnera koja je s 54 glasa dobila 3 mandata. HSU je s 34 glasa zaslužio dva mjesta, SDP s 26 glasova jedno mjesto u Vijeću, jednako koliko i koalicija IDS-PGS s tri glasa manje.

U mjesni odbor će ući Vanja Kusturin Zukić, Samir – Sven Raković i Andrea Gržević s liste AM – UK, Laura Miladinović i Petar Milotić s liste HSU-a, Vitto Maglica s liste IDS-PGS te Sanjin Kinkela s liste SDP-a.