Lovranski projekt Lungo Relax dobio sto tisuća kuna potpore Ministarstva turizma @ Lovran

lungo_relax_pozicije

Prema natječajnoj dokumentaciji, ovaj bi projekt trebao omogućiti stvaranje šest oaza odmora uz lovransku rutu obalne šetnice, na kojima bi se spojila aromaterapija, odnosno liječenje mirisom, s atraktivnim pogledom na kvarnerske otoke.

Lovran – Lungo Relax, zanimljiv projekt Općine Lovran dobio je potporu u visini 100 tisuća kuna na nedavnom natječaju Ministarstva turizma na kojem je 15 projekata zaslužilo 6,23 milijuna kuna bespovratnih sredstava Fonda za razvoj turizma.

Čitav projekt Lungo Relax vrijedan je ukupno 165 tisuća kuna bez PDV-a, što znači da se sredstvima ministarstva pokriva više od 60 posto vrijednosti projekta, dok će ostatak biti financiran iz općinskog proračuna. Prema natječajnoj dokumentaciji, ovaj bi projekt trebao omogućiti stvaranje šest oaza odmora uz lovransku rutu obalne šetnice, na kojima bi se spojila aromaterapija, odnosno liječenje mirisom, s atraktivnim pogledom na kvarnerske otoke.

Alan Sanković

Alan Sanković

Svaka od šest pozicija bit će opremljena klupama koje podržavaju ležeći položaj tijela, namijenjen šetaču koji u svojoj šetnji obalnim šetalištem, želi doživjeti iskustvo šetnje na sasvim novi način, uživajući u ljepoti krajolika, laganom predvečenjem povjetarcu,čitanju knjige ili jednostavnim izležavanjem na suncu uživajući pritom u jedinstvenom mirisu koje mu svaka od šest lokacija pruža. Uz ”ležeće klupe”, svaka od pozicija, naime, imat će kao motiv jedan od mirisa koji bi bio predstavljen na informativnoj ploči – sol, mažuran, lavanda, jasmin, ružmarin i ruža – na kojoj bi bila objašnjena i njihova aromaterapeutska učinkovitost, odnosno pozitivni efekti na ljudsko zdravlje.

– Suvremeni način života sa sobom nosi puno jurnjave, brige i stresa, a premalo vremena za razbibrigu i opuštanje. Svima onima koji svoj idealni odmor žele provesti opuštajući se uz blagodati sunca i mora Opatijske rivijere, u šetnji jednim od najstarijih uređenih obalnih šetališta na jugoistoku Europe , ”Lungo Relax” mogao bi predstavljati uz ljekovito svojstvo aromatičnih mirisa i udobnu klupu pozitivno iskusvo u očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja, te omogućiti lakši povratak u radnu svakodnevnicu, kazao je o projektu načelnik Alan Sanković.
Inače, klupe koje će biti postavljene u sklopu ovog projekta bit će ”najluksuznije” na čitavoj Liburniji, jer se njihova pojedinačna vrijednost procijenjuje na između osam i devet tisuća kuna, a radovi na uređenju šest lokacija trebali bi početi na proljeće.

Uz Lovran, sredstva Fonda za razvoj turizma dobili su i opatijski Parkovi kojima je dodijeljeno pola milijuna kuna za projekt uređenja botaničkog vrta u Opatiji.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!