Lovranski vijećnici donijeli niz važnih mjera za olakšavanje novonastale situacije vezane uz pandemiju virusa SarsCov2

Vijeće je izglasalo povećanje naknadna za samozapošljavanje u odnosu na dosadašnje jer se pokazao veliki interes za tim mjerama.

Nagrada Općine Lovran za životno djelo pripala je Robertu Popeskiću kao svestranom glazbeniku, skladatelju i tekstopiscu. Nagrada Općine Lovran iz područja gospodarstva, dodijeljena je Igoru Stangeru zbog promicanja ugostiteljske i turističke djelatnosti, poticanja aktivnosti usmjerenih poboljšanju prava obrtnika te promidžbu Lovrana na području ugostiteljstva i gastronomije u zemlji i inozemstvu.

Lovran – Na 32. sjednici općinskog vijeća Općine Lovran održanoj prekjučer u kinu Sloboda pridržavajući se svih mjera zaštite i socijalnog distanciranja, vijećnici su donijeli niz važnih mjera za olakšavanje novonastale situacije vezane uz pandemiju virusa SarsCov2.

Među najvažnijim, donesena je odluka o produljenju umanjene zakupnine, važna za sve zakupce poslovnih prostora na području općine Lovran koji su obuhvaćeni mjerom obustave rada, a temeljem koje će zakupnina za poslovne prostore biti umanjena u cijelosti. Također, vijećnici su donijeli odluku o produljenju umanjenja komunalne naknade, koja je donesena na prethodnoj sjednici video vezom. Općinski načelnik izvijestio je o problematici nastavka pružanja usluga prijevoza od strane društva Autotrolej.

Osim navedenih, donesenih odluka, razmatralo se o modelima drugih mogućih mjesta, za sve ostale poduzetnike koji su pogođeni trenutnom situacijom.

Lovran u doba korone

Također, vijećnici su izglasali prijedlog odluke o izmjenama Odluke o komunalnim djelatnostima.  Praćenjem izvršenja godišnjih programa održavanja uočeno je da se dio Programa koji se ugovarao s komunalnim društvom Komunalac d.o.o. Jurdani nije realizirao u planiranom obimu te da očito zbog zauzetosti preuzetim obvezama društva, koje poslove održavanja razvrstanih cesta obavlja i za Grad Opatiju te Općinu Matulji, nisu uvijek u mogućnosti pravovremeno pristupiti izvršenju. Zbog uočenih poteškoća u pristupu izvršenja obveza predlaže se da se dio poslova održavanja razvrstanih cesta, koji su navedenom Odlukom povjereni Komunalcu d.o.o. Jurdani, povjeri fizičkoj ili pravnoj osobi po postupku i na način kako to propisuje Zakon o komunalnom gospodarstvu, odnosno Zakon o javnoj nabavi.

Vijeće je izglasalo povećanje naknadna za samozapošljavanje u odnosu na dosadašnje jer se pokazao veliki interes za tim mjerama.  Sredstva poticaja za samozapošljavanje mogu koristiti fizičke osobe koje su tijekom 2020. godine započele ili će započeti obavljanje registrirane djelatnosti obrta i slobodnih zanimanja s tim da se radi o prvom osnivanju obrta, a ne zatvaranju starog i otvaranju novog i to u visini od 4.300,00 kn za muškarce, a 5.000,00 kn za žene.

Lovransko općinsko vijeće je potvrdilo – Robertu Popeskiću nagrada za životno djelo, Igoru Stangeru nagrada za gospodarstvo

 

error: Content is protected !!