Lovranski vijećnici za prodaju dionica Liburnia riviera hotela

Lovranski vijećnici za prodaju dionica Liburnia riviera hotela

Arhiva: Općinsko vijeće u Lovranu

— S obzirom na to da nemamo upravljačka prava i da ne možemo utjecati na poslovnu politiku tvrtke, nitko u općini Lovran nema interesa da se dionice zadrže u vlasništvu tvrtke Nova Liburnija d.o.o., kazao nam je Bojan Simonić, načelnik općine Lovran.

Lovran – Pred opatijskim gradskim vijećnicima ovog utorka naći će se odluka o prodaji ili zadržavanju dionica tvrtke Nova Liburnija d.o.o. tj. paketa dionica Liburnia riviera hotela. I dok je matuljski načelnik Mario Ćiković na nedavno održanom vijeću kazao da će poštovati odluku opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića, obzirom da imaju vrlo mali postotak vlasništva, Bojan Simonič načelnik općine Lovran odluku o prodaji ili zadržavanju dionica stavio je na dnevni red nedavno održanog općinskog vijeća.

– Rasprava je bila duga i nije se samo raspravljalo o sredstvima već i o dosadašnjim odnosima s Liburnia riviera hotelima. Vijeće je zauzelo jedinstveni stav da nije u interesu općine Lovran da se zadrže dionice, a odluku su podržali svi vijećnici osim Nataše Miljak. S obzirom na to da nemamo upravljačka prava i da ne možemo utjecati na poslovnu politiku tvrtke, nitko u općini Lovran nema interesa da se dionice zadrže u vlasništvu tvrtke Nova Liburnija d.o.o., kazao nam je Bojan Simonić, načelnik općine Lovran.

U slučaju da se prodaja realizira Lovranu bi pripalo nešto više od 76 milijuna kuna, obzirom da su vlasnici 23 posto udjela u Novoj Liburniji, strateški bitnoj kompaniji koja uime lokalnih samouprava drži dionice LRH. Osim rasprave o dionicama vijeće je jednoglasno usvojilo šestomjesečno izvješće Općinskog načelnika te odlučilo o prenamjeni poslovnog prostora bivše trgovine Radnik na adresi Trg lobode 4, za koji je interes iskazala tvrtka Komunalac, kako bi stanovnici Lovrana na jednom mjestu imali omogućene sve usluge vezane za informacije o odvozu otpada, nabavci vrećica za otpad i sl.

error: Content is protected !!