LRH od 1. travnja kreće s testiranjem svojih gostiju ispred hotela Belvedere, svi gosti koji to žele moći će napraviti PCR ili antigenski test

Ministrici turizma i sporta predstavljeni su i brojni projekti i investicije, od kojih je posebno izdvojena već pokrenuta obnova jednog od prvih hotela na Jadranu – hotela Kvarner, ali i dovođenje svjetski poznate i renomirane slastičarne i kavane na terasu hotela Imperial.

Opatija – Predsjednik uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak sastao se s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac kako bi razgovarali o pripremama za nadolazeću sezonu, zadržavanju radnih mjesta i zapošljavanju te pridržavanju mjera, testiranju na COVID-19 i cijepljenju turističkih djelatnika.

Ministrica Brnjac najavila je kako će u prioritetnim skupinama u trećoj fazi cijepljenja biti i turistički djelatnici. Razgovaralo se i o uvođenju mogućnosti testiranja gostiju kako bi im se olakšao povratak u svoje zemlje.

„Polazna točka za sva turistička putovanja i dolaske jest epidemiološka situacija u Hrvatskoj, ali i na našim emitivnim tržištima. U suradnji s direktorima regionalnih turističkih zajednica dogovaramo dodatne punktove za testiranje u turističkim mjestima kako bismo našim turistima boravak u Hrvatskoj učinili što ugodnijim i sigurnijim„ kazala je ministrica Brnjac.

LRH će od 1. travnja krenuti s testiranjem svojih gostiju ispred hotela Belvedere. Svi gosti koji to žele moći će napraviti PCR ili antigenski test.

„Svakako pozdravljamo odluku Vlade RH da se krene s cijepljenjem turističkih djelatnika, jer turizam čini oko 20 posto našeg BDP-a, stoga je jako važno da napravimo sve što možemo da ostvarimo što uspješniju sezonu“, naglasio je Bošnjak.

Najveća kvarnerska hotelska grupa LRH ozbiljno se priprema za nadolazeću turističku sezonu. Vladimir Bošnjak najavio je ministrici kako uz već otvoreni hotel Palace-Bellevue, u prvoj fazi planiraju otvoriti još 10 hotela, ali isto tako da će do početka sezone otvoriti sve svoje objekte.
Kao i uvijek, a posebno ove godine, zdravlje i sigurnost svih gostiju i zaposlenika LRH će staviti na prvo mjesto. U svim objektima strogo će se pridržavati mjera koje propiše Vlada RH. Uz već dobro poznatu oznaku Svjetskog savjeta za putovanja i turizam „Sigurna putovanja“, LRH grupa dio je i projekta „Safe stay in Croatia“ te je dobila nacionalnu oznaku sigurnosti boravka u svim objektima.

„Nama je iznimno drago što je ministrica Brnjac pokrenula projekt „Safe stay in Croatia“, jer su uvedeni sigurnosni zdravstveni protokoli koje Europska komisija preporučuje državama članicama. Zahvaljujući njenom angažmanu, Hrvatska je prva EU zemlja koja je to uvela, dok će druge zemlje to tek pokrenuti“, izjavio je Vladimir Bošnjak.

Ministrici turizma i sporta predstavljeni su i brojni projekti i investicije, od kojih je posebno izdvojena već pokrenuta obnova jednog od prvih hotela na Jadranu – hotela Kvarner, ali i dovođenje svjetski poznate i renomirane slastičarne i kavane na terasu hotela Imperial.

error: Content is protected !!