LRH: Na mjestu hotela 'Zagreb' i 'Ičići' niču novi hoteli

opatija_razvoj…vizija LRH je srušiti postojeću zgradu hotela Zagreb i sagraditi novi hotel s 4 zvjezdice s podzemnim garažama za 90 mjesta i privatnim parkom hotela…
…hotel Ičići se, nakon rušenja postojećih zgrada, planira rekonstruirati kao obiteljski resort kategorije tri plus zvjezdice sa glavnom zgradom i dvije depandanse…

Opatija – Uprava Liburnia riviera hotela na nedavnom sastanku u Gradu Opatiji, gradonačelniku Ivi Dujmiću i njegovim suradnicima uručila je prijedlog za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te predstavila Studiju urbanističko-arhitektonskog razvoja LRH koja sažima viziju razvoja LRH u idućih pet godina.
Naime, kako su trenutno u postupku izmjene i dopune urbanističkog plana Opatije (UPU Opatija), te se očekuje otvaranje javne rasprave o prijedlozima toga plana, LRH će dati svoje primjedbe na predloženi plan koji su sažeti u Studiji urbanističko-arhitektonskog razvoja LRH, stoji u dopisu kojeg potpisuje Sanja Markušić, voditeljica korporativnih komunikacija u Liburnia Riviera Hotelima.
hotel_kvarner1
Čelnici kompanije prezentirali su viziju obnove i razvoja hotela Belvedere s depandansom, Kvarnera i vile Amalije, Imperiala i upravne zgrade LRH, hotela Zagreb, Palace, Bellevue, vile Slatina, hotela Rezidenc i Kristal te hotela Ičića.
– Obnova hotela Belvedere uključuje obnovu hotela i depandanse (rušenje postojećeg i izgradnja novog objekta), izmiještanje postojeće ulice iznad depandanse, izgradnju bazena, wellnessa & spa te hotelske plaže. Time bi hotel Belvedere postao zaokruženi samostalni kompleks sa 151 smještajnom jedinicom. Kod hotela Kvarner predviđa se dogradnja mansarde, povezivanje s obnovljenom vilom Amalijom toplom vezom (što čini ukupno 94 smještajne jedinice) te izgradnja hotelske plaže. Za hotel Imperial predviđa se obnova u postojećim gabaritima, kavana hotela predviđena je na prvom katu u sklopu Zlatne dvorane, dok su prostori noćnog kluba i sadašnje kavane previđeni za multifunkcionalnu kongresnu dvoranu. Wellness i spa prostorije se smještaju u podrumski dio hotela čiji bi ukupni kapacitet bio 85 soba i 5 apartmana, dodala je Markušić.
Planirana je izgradnja upravne zgrade LRH na mjestu parkirališta iza hotela Imperial za 70 radnih mjesta i 20-ak parkirnih mjesta.
– Vizija LRH je srušiti postojeću zgradu hotela Zagreb i sagraditi novi hotel s 4 zvjezdice s podzemnim garažama za 90 mjesta i privatnim parkom hotela. Hotel bi imao wellness centar, ukupno 88 soba i 4 apartmana te kavanu koja bi bila otvorena prema ulici. Arhitektonska strategija razvoja hotela hotela Palace, Bellevue i vile Slatina predviđa formiranje impresivnog kompleksa sa zajedničkom recepcijom, sve u postojećim gabaritima. Kompleks bi imao 206 soba i 4 apartmana, reprezentativni ulaz s glavne prometnice, prostrani wellness & spa centar, kavanu s terasom na prvom katu sadašnjeg Palacea i parkirališni prostor. Prema planu razvoja, hoteli Kristal i Rezidenc postali bi jedan kompleks sa 179 smještajnih jedinica, zajedničkom recepcijom i wellness & spa centrom, podzemnom garažom i hotelskom plažom. Hotel Ičići se, nakon rušenja postojećih zgrada, planira rekonstruirati kao obiteljski resort kategorije tri plus zvjezdice sa glavnom zgradom i dvije depandanse, kompleksom vanjskih bazena i vodenih sadržaja sa sunčalištima, te podzemnom garažom i ukupnim kapacitetom 280 smještajnih jedinica, stoji u dopisu.
Također, navedena vizija naišla je na pozitivne komentare gradskih čelnika. LRH očekuje da će Gradsko vijeće prihvatiti viziju razvoja objekata LRH kako je navedena u studiji te da će UPU Opatije biti usklađen s tom vizijom.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!