LRH: Ostoja ponovo u igri?

hotel_kvarnetOpatija/Zagreb – Vlada s Darkom Ostojom dogovara nagodbu prema kojoj bi vlasnik SN Holdinga (ponovo) postao većinski vlasnik Liburnija Riviera Hotela, piše Jutarnji list. Prema informacijama ovih dnevnih novina, ako se dogovor provede, Ostoja bi umjesto 84 posto dionica koje je ”imao” prije pet godina dobio ”samo” 59 posto dionica LRH, koje su sada u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju, jer ostatak je već dobio Grad Opatija i susjedne općine.
Kako navodi Jutarnji list, Ostoja bi za ostatak obećanih dionica dobio obeštećenje u novcu, i to 162 milijuna kuna, koje bi odmah vratio u proračun na ime avansa poreza. Time bi Vlada ispunila dugotrajnu obavezu koju prema Ostojinom SN Holdingu ima zbog repova iz takozvane ”kuponske privatizacije”.
Podsjetimo, 2005. godine, kad je tadašnja Vlada na čelu s premijerom Ivom Sanaderom dogovorila ”deal” u kojem Ostoja preuzima LRH, provođenje takvog posla spriječili su građani Opatije koji su izašli na ulice, mediji koji su danima tu aferu držali na naslovnim stranicama te Grad Opatija koji je, nakon pregovora s Vladom i HFP-om, uspio izboriti kontrolni paket dionica za Opatiju, Matulje, Lovran i Mošćeničku Dragu.
Nakon toga, Ostoja je podignuo nekoliko tužbi zbog razvrgnutog ugovora, a aktualna je još tužba na Trgovačkom sudu u kojoj SN Holding traži ”povrat” 84 posto dionica. Od LRH nije Ostoja odustajao niti izvan sudskih hodnika, jer lani je dao ponudu za kupnju dvije zapuštene lovranske vile – Danice i Lauriane. Međutim, ni taj posao nije prošao zbog toga što nije dobio zeleno svjetlo HFP-a, ali, ako je vjerovati ovoj priči Jutarnjeg, i ta bi situacija mogla biti dio veće ”igre”.
Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net