LRH: Predstavljen novi hrvatski turistički brand ”Remisens“ @ Opatija

Kako bi se obratilo takvim novim gostima, odabrano je novo ime za novi hotelski brand – Remisens. Sama riječ Remisens je riječ koja podsjeća na lijepe uspomene i trenutke u životu: sam naziv podsjeća na engleski glagol ”reminisce“ čije je značenje prepričavati uspomene, prisjećati se. U 2013. hoteli koji će biti predstavljeni u Remisens brandu su hotel Ambasador, villa Ambasador, Admiral, Kristal, Excelsior, ville Atlanta i Elza u Lovranu i hotel Marina u Mošćeničkoj Dragi.

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli predstavili su danas novi hrvatski turistički brand pod nazivom Remisens. Brand Remisens će od 2013. uključit će se na međunarodno turističko tržište, a isti je razvijan je u proteklih godinu dana u suradnji LRH s branding agencijom Parabureau iz Zagreba.

– Sam proces izrade novog branda realiziran je u nekoliko faza i uključivao je istraživanje stavova o Opatiji kao turističkoj destinaciji, izradu novog imena branda i pridruživanje vrijednosti koje će novi brand kao obećanje pružati svojim gostima. Provedeno je opsežno istraživanje stavova i vrijednosti o Opatiji koje je iznjedrilo zaključak da je Opatija poviješću i arhitekturom bogata ali danas već umorna turistička destinacija kojoj je potrebna vrlo značajna promjena razvojne strategije i taktike, istaknula je Sanja Markušić, voditeljica korporativnih komunikacija.

LRH je krenuo u proces rebrandinga kako bi se cjelokupna ponuda LRH uskladila s novim trendovima na tržištu te navikama i potrebama ciljanih segmenata gostiju. Važna komponenta prilagodbe identiteta LRH na turističkom tržištu bila je da identitet i pozicioniranje novog branda budu usklađeni s poželjnim vrijednostima destinacije.

Marko Baus

– Stvaranje novog branda za buduće razdoblje ima za cilj zadržati postojeće goste ali istovremeno i privući nove goste, razvijajući prilagođenu ponudu za različite ciljne skupine gostiju. Kao potencijalne nove goste detektirana je urbana visokoobrazovana populacija s emitivnih tržišta, stariji od 40 godina, srednje i više srednje klase koju, samo sa njemačkog govornog područja u okruženju, čini oko devet milijuna ljudi. Oni spadaju u skupinu takozvanog “plativog luksuza” – mogu si priuštiti luksuz koji zaslužuju u skladu sa svojim životnim statusom, dodala je Markušić.

Kako bi se obratilo takvim novim gostima, odabrano je novo ime za novi hotelski brand – Remisens. Sama riječ Remisens je riječ koja podsjeća na lijepe uspomene i trenutke u životu: sam naziv podsjeća na engleski glagol ”reminisce“ čije je značenje prepričavati uspomene, prisjećati se. Ime branda Remisens na fin, elegantan i rafiniran način priča o iskustvima, doživljajima i ljepotama Opatijske rivijere…

– Proces rebrandinga LRH bio izazov jer se radi o renomiranoj hotelskoj kući koja u svom sastavu ima najstarije hotele na Jadranu poput Kvarnera i Imperiala, koji imaju svoj karakter, svoje unikatne priče i arhitekturu, a isto tako Opatijska rivijera je mjesto gdje je turizam na Jadranu započeo prije gotovo 130 godina. Stoga, s jedne strane bio je izazov zadržati duh Opatije i tradicije koja ovdje postoji više nego igdje drugdje na Jadranu, a s druge prilagoditi identitet i ponudu u svim svojim pojavnostima novim gostima i današnjim trendovima na međunarodnom tržištu. Iskustvo koje će gosti doživljavati u hotelima može se ukratko opisati kao inspirirajuće, elegantno i revitalizirajuće, a usmjereno je prema segmentu gostiju koji cijene estetiku i traže višu razinu usluge i originalni, autohtoni doživljaj, kazao je Marko Baus, direktor Parabureaua, koji je vodio proces rebrandinga.

Remisens je ime novog branda, a vizualni identitet u svom grafičkom izričaju i boji usko je povezan s poviješću i tradicijom same Opatije te iskustvom koje će gosti doživljavati prilikom boravka u hotelima. Hoteli će zadržati svoja imena, a Remisens je tzv. ”endorsment brand“ koji gostima predstavlja garanciju kvalitete usluge u svim hotelima unutar lanca. Kako je Opatija destinacija u koju se gosti vraćaju – i to već više od stoljeća – slogan novog branda je ”Trenuci koje pamtite“.

U 2013. hoteli koji će biti predstavljeni u Remisens brandu su hotel Ambasador, villa Ambasador, Admiral, Kristal, Excelsior, ville Atlanta i Elza u Lovranu i hotel Marina u Mošćeničkoj Dragi.

Kao vrijednosti branda Remisens iz LRH ističu…

Životna inspiracija – Boravak svakog gosta u našim hotelima ima za cilj inspirirati ih da žive svoj život punim plućima, da ih potakne da žive aktivnije u svakom aspektu – emotivnom, društvenom, fizičkom, duhovnom i intelektualnom.

Elegancija i estetika – Provesti vrijeme u našim hotelima nije samo odmor – želimo da se naši gosti osjećaju elegantno i profinjeno, da dobivaju pažnju i status koji zaslužuju u svakoj interakciji. U okruženju Opatije, boravak u našim hotelima ima snažnu estetsku dimenziju, unikatnu u svojoj pojavi i kvalitetnu u servisu koji nudimo.

Vitalnost – Fokusirani smo da svojim gostima ponudimo osvježenje, kako duha tako i tijela. Brinemo o kvaliteti života svojih gostiju pružajući im mogućnost da napune svoje baterije, da se osjećaju energičnije i aktivnije.

Liburnija.net: Domjenak nakon prezentacije @ Opatija

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!