LRH se ‘odrekao’ koncesije na plaži Belveder i obvezao u plažu Ambasador uložiti 4 milijuna kuna @ Opatija

U plažu hotela Belveder LRH se prema koncesijskom ugovoru obvezao uložiti dva milijuna kuna, od čega je ostvareno svega 15 tisuća kuna. No, za raskid koncesije morat će, na ime neizvršenih ulaganja, platiti tek 85 tisuća kuna.

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli, koji su prošle godine pravomoćnom sudskom presudom ostali bez vlasništva nad hotelom Belveder i okolnim nekretninama, sada su se svojevoljno odrekli i koncesije nad hotelskom plažom, a Županijska skupština na nedavnoj sjednici odriješila ih je ugovora koji ionako nisu ispunjavali.

LRH je koncesiju nad plažom Belveder dobilo 2011. godine na rok od deset godina, uz godišnju naknadu od 50 tisuća kuna, obvezavši se u plažu uložiti dva milijuna kuna i to u postavljanje „whirpoola“, nabavku kompleta ležaljki i suncobrana vrijednih 400 tisuća kuna, nabavku i postavljanje garderoba i koševa za otpad te popločavanje plaže škrilama u iznosu od 100 tisuća kuna. Od planirana dva milijuna kuna investicija, realizirano je ulaganje od – 15 tisuća kuna, u popločavanje plaže. Međutim, za raskid ugovora LRH morat će Županiji platiti još svega 85 tisuća kuna, budući da se sva ulaganja osim popločavanja plaže smatraju „nabavom osnovnih sredstava te se ne mogu promatrati kao ulaganja u pomorsko dobro“.

Iako je dio županijskih vijećnika tražio da se LRH oštrije „kazni“ zbog nepoštivanja ugovora, većina se odlučila za blažu varijantu, omogućivši hotelskoj kompaniji relativno bezbolno povlačenje iz koncesije koja bi ju do isteka stajala najmanje još 200 tisuća kuna više, ne računajući obećana, a neizvršena ulaganja.

Na istoj sjednici Liburnia Riviera Hoteli dobili su koncesiju na plažu ispod hotela Ambasador na rok od dvadeset godina, pri čemu su se obvezali u njeno uređenje u naredne dvije godine uložiti 3,9 milijuna kuna, dok će koncesiju godišnje plaćati 65.000 kuna i 3 posto od ostvarenih prihoda.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net