LRH se podijelio na dvije tvrtke – SN holding otkupljuje udio lokalne samouprave u hotelima Cavtat @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Najizgledniji kupac za opatijski portfelj je većinski vlasnik tvrtke, SN Holding, koji bi tom kupnjom stekao oko 87 posto dionica. Navodi se da će procjenu tvrtke izraditi stručnjaci Zagrebačke banke, a zasad se ”barata” s cifrom od oko pedeset milijuna kuna.

Opatija – S danom zakašnjenja podijeljeni su Liburnia Riviera Hoteli. Glavna skupština ove kompanije koja se trebala sastati u srijedu odgođena je za jedan dan zbog nedostatka kvoruma – za što su ”krivi” predstavnici većinskog vlasnika, SN Holdinga – da bi jučer skupštinari jednoglasno podržali plan podjele tvrtke u dva dijela.

U skladu sa željama čelnika lokalne samouprave koje zajedničkim snagama drže kontrolni paket dionica u LRH, tvrtka je podijeljena na liburnijski i ”cavtatsko-portoroški” dio. Pritom je društvo koje je procijenjeno na vrijednost od gotovo 900 milijuna kuna, smanjilo kapital za dvjestotinjak milijuna kuna vrijedan portfelj turističkih objekata u Cavtatu i Portorožu, koji su izdvojeni u zasebnu tvrtku nazvanu LRH Hoteli Cavtat.

Udjeli u obje tvrtke ostali su jednaki kao u ”staroj” LRH, odnosno dioničari Liburnia Riviera Hotela zadržali su svoje dionice u toj tvrtki i za svaku dionicu dobili po jednu ”novu” u hotelima Cavtat. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u izjavama medija već je najavio da će lokalna samouprava prodati svoj udio u hotelima Cavtat, budući da ih ne zanima baviti se hotelijerstvom izvan ”matične destinacije”.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, najizgledniji kupac za opatijski portfelj je većinski vlasnik tvrtke, SN Holding, koji bi tom kupnjom stekao oko 87 posto dionica. Navodi se da će procjenu tvrtke izraditi stručnjaci Zagrebačke banke, a zasad se ”barata” s cifrom od oko pedeset milijuna kuna. Međutim, ta ”matematička” računica prema nominalnoj vrijednosti dionica (četvrtina od 200 milijuna kuna koliko je ukupna nominalna vrijednost hotela Cavtat) daleko je od realne vrijednosti.

Dosad se u neslužbenim procjenama baratalo s cifrom od oko 80 milijuna kuna, no s obzirom da je trenutačna vrijednost LRH na burzi dvostruko veća od ”nominale”, niti stotinu milijuna kuna za kontrolni paket hotela Cavtat ne bi bila previsoka cijena.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!