LRH u 2014. godini drastično smanjila broj zaposlenih i utrostručila dobit tvrtke @ Opatija

lrh_2013

Na razini samog društva LRH, dobit je s otprilike 9 milijuna kuna u 2013. godini povećana na 35 milijuna kuna u 2014. godini. Poboljšanju poslovnih rezultata svakako je značajno pridonijelo i smanjenje troška zaposlenih.

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli imali su lani rekordnu godinu, i prema prihodima, i prema konačnom profitu – na razini čitave grupe ostvareno je nešto više od 310 milijuna kuna prihoda u odnosu na 275 milijuna u 2013. godini, no još značajniji rast ostvaren je u računu dobiti koja je sa 15 milijuna kuna u 2013. godini skočila na 50 milijuna kuna lani.

– Grupu Liburnia Riviera Hoteli sačinjavaju Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija (matica) i podružnica Hoteli Cavtat d.d. Cavtat. Grupa na dan 31. prosinca 2014. godine ima 20 hotela, 12 vila, 3 restorana, autokamp i upravnu zgradu. Poslovnu jezgru Društva predstavljaju sljedeći objekti: hotel Ambasador s depandansom Ambasador, hotel Belvedere s depandansom, hotel Kvarner, vila Amalia, hotel Imperial, hotel Palace – Bellevue, hotel Kristal, hotel Residenz, hotel Admiral, hotel Istra, hotel Ičići s depandansama, hotel Excelsior, hotel Bristol, hotel Belvedere Lovran, hotel Albatros i Epidaurus Cavtat, vila Elza, vila Zagreb, hotel Marina, hotel Mediteran, vila Hermitage, autokamp i turističko naselje Medveja te Centralna praonica – stoji u revizorskom izvješću.

Na razini samog društva LRH, dobit je s otprilike 9 milijuna kuna u 2013. godini povećana na 35 milijuna kuna u 2014. godini. Poboljšanju poslovnih rezultata svakako je značajno pridonijelo i smanjenje troška zaposlenih – u matičnom društvu sa 95 milijuna kuna u 2013. godini smanjeni su na 78 milijuna, a na razini čitave grupe sa 117 milijuna kuna na 101 milijun. Razlog nižih troškova je smanjenje broja zaposlenih – na razini čitave grupe sa 677 na 559, od čega najviše u matičnoj kompaniji gdje je broj zaposlenih sa 588 pao na 381.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net