LRH zainteresiran za garažu Slatina @ Opatija

garaza_sm…prema riječima člana Uprave LRH Igora Šehanovića, ova tvrtka razmišlja o mogućnosti preuzimanja propale investicije u prvu opatijsku javnu garažu…
…trenutačno je u tijeku stečajni postupak nad dosadašnjim investitorima, a Grad Opatija nada se da će se kroz njega pronaći i novi ulagači…

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli mogli bi postati novi investitori u prvu opatijsku javnu garažu na Slatini. Kako navodi Novi list, kvarnerski turistički gigant razmatra mogućnost ulaganja vlastitih sredstava u otkup projekta koji je (neuspješno) vodio mađarski ”Szeviep” preko svoje tvrtke-kćeri ”Slatina garaža d.o.o.”.
– Imamo problem jer je investitor, kad je gradio garažu, probušio prirodnu pećinu koja se nalazi ispod naših hotela Palace-Bellevue i otvorio put vodi prema tim objektima. Sve to uzrokovalo nam je oštećenja, koja smo uredno i prijavili u sklopu stečajnog postupka. Namjeravamo stupiti u kontakt sa stečajnim upraviteljem i kako bismo razgovarali o mogućnosti investicije s naše strane. Mi smo za to zainteresirani zbog dva razloga – prvi je činjenica da je garaža na Slatini sada veliko ruglo u centru grada, ali s druge strane ova investicija je i korisna zbog toga što u Opatiji nedostaje velik broj parkirnih mjesta, kazao je član Uprave LRH Igor Šehanović, čiju izjavu prenosi Novi list.
Naime, nad matičnom tvrtkom ”Szeviep” otvoren je stečajni postupak u Mađarskoj, što je navelo i Grad Opatiju da zajedno s ostalim vjerovnicima pokrene stečaj protiv njene lokalne ”ispostave”, tvrtke ”Slatina garaža”.
– Jedino rješenje koje je Gradu preostalo na raspolaganju, nakon što je postalo očito da tvrtka ”Szeviep” ne može riješiti nastale probleme na gradilištu i nije u mogućnosti dovršiti javnu garažu, jest otvaranje stečaja investitora – što smo i napravili u suradnji s drugim vjerovnicima.
Vjerujemo da će se kroz stečajni postupak raspisati natječaj i da će garaža dobiti novog investitora, poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić na nedavnoj sjednici opatijskog Gradskog vijeća. Nedavno je izabrano i Vijeće vjerovnika u kojem sjedi i predstavnik Grada Opatije, što bi lokalnoj samoupravi trebalo omogućiti bolji uvid, ali i veći utjecaj na stečajni postupak.
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!