Lude vremenske prilike – Od enormnih količina kiše do orkanske bure i snijega @ Liburnija

Objavljeno 14.11.2017.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama na Ćićariji i staroj cesti preko Učke.

Opatija – U posljednja dva dana imali smo prilike svjedočiti naglim promjenama vremenskih uvjeta. Tako nam je noć s nedjelje na ponedjeljak donijela ogromne količine kiše pa su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija i Komunalca imali desetak intervencija zbog prodora vode i začepljenih šahti.

– Noćas od 3 ujutro do 8 ujutro imali smo ukupno deset intervencija na području Liburnije. Od toga smo imali četiri intervencije vezane uz manje poplave zgrada i podruma. Šest intervencija otpalo ja na odčepljivanje odvodnih kanala – od đira kod Lovranske bolnice, preko Punta kolove, Slatine, Lipovice pa do garaže u Matuljima, javili su nam iz JVP Opatija.

Jutarnji sati donijeli su promjenu vremena i okretanje na buru, a u gornjim predjelima i prve pahulje. Posljedica je to hladne fronte koja je temperature spustila sasvim blizu nule, osobito na učkarskom području gdje se uhvatio snježni pokrivač. Očekuje se nastavak hladnog vremena uz jaku buru s olujnim udarima, što će značiti i poteškoće u prometu, ali i moguća oštećenja imovine na područjima izloženijima udarima vjetra.
Kako javlja HAK, trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama na Ćićariji i staroj cesti preko Učke.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »