LUF – Lovranski umjetnički festival

luf_sm…LUF 3 je umjetnička akcija potpuno na dobrovoljnoj osnovi, a cilj joj je pretvoriti Stari grad u galeriju…
…umjetnici i svi koji se tako osjećaju moći će izložiti svoje radove na ulice Staroga grada…

Lovran – Ovog vikenda u Lovranu se održava treći po redu Lovranski umjetnički festival, kao iznenadna umjetnička akcija. Festival počinje u petak, 05. kolovoza s početkom u 12 sati ispred tornja svirkom udaraljki uz lovranska crkvena zvona.
– Želja nam je iznenaditi i razveselit žitelje i goste Lovrana. Umjetnici i svi koji se tako osjećaju moći će izložiti svoje radove na ulice Staroga grada. Upriličeni će biti i koncerti na kojima će mladi Lovranci i njihovi gosti zabavljati sve prisutne prolaznike. Pretvoriti Stari grad u galeriju i umjetničku radionicu na dan dva i dalje je moto LUF-a, poručili su organizatori u svojem dopisu.
LUF 3 je umjetnička akcija potpuno na dobrovoljnoj osnovi, a cilj joj je pretvoriti Stari grad u galeriju i umjetničku radionicu na dan dva, potaknuti ljude na akciju i svaki posjetitelj može biti izlagač.
luf_2011
Kompletni program po danima pročitajte u nastavku teksta…
05.08. (petak)
Tradicionalno u 12:00 sati ispred tornja svirkom udaraljki uz lovranska crkvena zvona. I najaviti da se galerija na otvorenom otvara. Neki od umjetnika neće samo izlagati već i stvarati nova djela. Raznolike svirke, predstave i umjetničke akcije predviđene su po cijelom Starom gradu. Oko 21:00 sat galerija na otvorenom se počinje zatvarati a na bini ispred tornja započinje koncert dvaju lovranskih bandova ”Tvrdokorne mrlje“ i ”Vanz Ko Nobi“. Tjekom umjetničkih događanja (akcije) krenuti će još jedna umjetničko-narodna akcija. Biti će upoznati svi posjetitelji ali nadasve žitelji Staroga Grada da u subotu 06.08. mogu izložiti ispred svojih vrata i konoba sve svoje kreacije, donacije, ono što im ne treba i ponuditi na razmjenu, prodaju, posudbu ili na umjetničku instalaciju. Kraj do 24:00
06.08. (subota)
Akcija ”Krami van!“. Raznolike svirke predstave i umjetničke akcije predviđene su po cijelom Starom gradu . U 20:00 započinje scensko glazbeni program Ispod tornja. Kraj do 24:00 sata.
U oba dana u Kuli Lovran održavati će se izložbe vrednijih i lomljivih umjetničkih djela.

Liburnija.net: Tvrdokorne mrlje...

Liburnija.net: Tvrdokorne mrlje...


Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!