Luka Marić ipak odlazi iz NK Rijeke

luka_maric_hnk_rijeka

Bio je jedan od najvažnijih igrača generacije koja je ostvarila najveće klupske uspjehe u europskim natjecanjima, kao i igrač koji je dao svoj obol osvajanju Kupa te plasmanu na 2.mjesto u HNL–u prošle sezone.

Rijeka – Dosadašnji stoper Rijeke i jedan od oslonaca prošlosezonske momčadi, stoper Luka Marić nije produžio ugovor s HNK Rijekom. Igraču, koji je trenutno na rehabilitaciji nakon ozljede koljena, istekao je ugovor no klub i igrač nisu se dogovorili o nastavku suradnje, stoji u priopećnju objavljenom na stranicama NK Rijeke.

– Mi smo Luki Mariću ponudili produženje ugovora no on uvjete nije prihvatio. Žao nam što nije došlo do dogovora jer je Luka igrač kojeg smo željeli zadržati, ponajviše zbog svega što je u vrijeme dok je bio Rijeci pokazao. Radi se o pravom profesionalcu te vrijednom igraču i čovjeku za koga će, ako on to želi, u budućnosti vrata HNK Rijeke i dalje biti otvorena – rekao je sportski diretkor HNK Rijeke Srećko Juričić.

Marić je u Rijeku stigao u Rijeku iz pulske Istre na početku sezone 2012/2013 te je kod trenera Elvisa Scorie i Matjaža Kek nastupio 39 puta u prvenstvu, 5 nastupa u Kupu te je skupio u prošloj sezone čak 9 nastupa u UEFA Europskoj ligi.

Bio je jedan od najvažnijih igrača generacije koja je ostvarila najveće klupske uspjehe u europskim natjecanjima, kao i igrač koji je dao svoj obol osvajanju Kupa te plasmanu na 2.mjesto u HNL – u prošle sezone.

– Od kluba sam dobio korektnu ponudu, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Žao mi je zbog toga jer mi je u Rijeci bilo predivno, ali takav je život. Nastavljam se terapijama nakon ozljede ligamenata koljena i zasada mi ide jako dobro. Nadam se da ću se nakon ovoga vratiti još jači te da ću brzo pronaći novi klub – kazao je Luka Marić koji je izostanku kapetana Daria Kneževića vodio je momčad na terenu, pa je tako bio i kapetan u legendarnim utakmicama ove generacije kad je Rijeka u playoffu Europske lige bila bolja od Stuttgarta.

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!