Luka Viljušić prvak Hrvatske, Lara Šušnić i Adrian Grdinić brončani @ Split

Ekipa JK Rijeka @ Split

U konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 55 kg Luka Viljušić ponovno je potvrdio svoj primat te je u sve četiri borbe efektnim pobjedama osvojio zlatnu medalju i postao državni prvak!

Split – Državno prvenstvo za mlađe kadete (U16) i Mlađe seniore (U23), održano je u Splitu u organizaciji Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije. Nastupilo je 389 natjecatelja iz 44 kluba.

Adrian Grdinić, Lara Šušnić i Luka Viljušić

– Posljednje državno natjecanje u ovoj godini bila je prilika da se odličan niz medalja u ovoj godini u našem klubu zaokruži s još ponekom. I upravo se to i desilo. JK “Rijeka“ osvojila je tri medalje od kojih jedna zlatna i dvije brončane te dva peta mjesta što je klub u ukupnom plasmanu pozicioniralo na visoko 11 mjesto. U konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 55kg naš Luka Viljušić ponovno je potvrdio svoj primat te je u sve četiri borbe efektnim pobjedama osvojio zlatnu medalju i postao državni prvak! U kategoriji do 66kg Adrian Grdinić također je odličnim borbama došao do borbe za finale gdje je poražen od Makarovića (JK“Zagreb), ali je u borbi za broncu efektnim bacanjem pobijedio Babića (JK“Nippon“-Zagreb). Time je ostvario svoj najveći uspjeh osvojivši brončanu medalju. U konkurenciji mlađih kadetkinja do 40kg, naša Lara Šušnić ostvarila je odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju te tako nastavila svoj niz medalja s državnog prvenstva. Od ostalih treba istaknuti 5. mjesto Darija Barešića u kategoriji do 100kg, te Mie Rose Edmonds koja je također izgubila u borbi za broncu te se tako morala zadovoljiti s petim mjestom, istaknuo je Slaviša Bradić, ispred JK Rijeka.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!