Mačak z Voloskega ide u Dragu, a Vedran Ružić u dva dana otvara tri izložbe @ Mošćenička Draga, Kastav, Zvoneća

vincent_z_kastva

Tako će u nedjelju, 8. lipnja, u sklopu Antonjice na Zvonećoj, sudjelovati u predstavljanju knjige Vjekoslave Jurdane ”Zvonejske lumbreli”, te se predstaviti izložbom svojih radova. Istog dana, u 18.30 sati, u kastavskoj Gradskoj loži održat će se predstavljanje slikovnice Vincent z Kastva, za koju je ilustracije radio Ružić, a odmah nakon toga u Crkvi Sv. Trojice održat će se izložba tih ilustracija.

macak_z_voloskega

Mošćenička Draga – Popularni ”Mačak z Voloksega” stigao je i u Mošćeničku Dragu. Vrlo dobro prihvaćena izložba slikara i glazbenika Vedrana Ružića doživjet će svoje otvorenje u Galeriji Mošćenička Draga sutra, u subotu, 7. lipnja, u 18 i 30 sati, a ostati će otvorena dvadesetak dana.

– Mačak z Voloskega s pinelon va ruke, svoje vedute va kolore senjuje, va komini gleda, na nebo žute zvezdi lepi i mesec mu sveti, sope na pergole svoje sreći, kontrabas mu dušu leči, prebira po žicah i pije dec po dec aš lep je ovaj svet, pun nadahnuća i boji, čudneh umjetničkeh puti ki te peju tamo kade nisi nikada mislel da ćeš arivat, ma dobro je na kraje znat da si baš ti taj mačak, napisao je u katalogu izložbe Riccardo Staraj.

zvonejske_lumbreli_2014

Osim u Dragi, Ružić će u naredna tri dana sudjelovati na još dva zanimljiva događanja vezana uz svoj rad. Tako će u nedjelju, 8. lipnja, u sklopu Antonjice na Zvonećoj, sudjelovati u predstavljanju knjige Vjekoslave Jurdane ”Zvonejske lumbreli”, te se predstaviti izložbom svojih radova.

Istog dana, u 18.30 sati, u kastavskoj Gradskoj loži održat će se predstavljanje slikovnice Vincent z Kastva, za koju je ilustracije radio Ružić, a odmah nakon toga u Crkvi Sv. Trojice održat će se izložba tih ilustracija.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!