Mali europski književni festival Lit.EU sredinom studenog u Opatiji

Lit.EU je otvoreni književni festival, na koji želimo pozvati svakoga, koga interesira pisana riječ i tko knjigu ne vidi samo kao robu ili potrošno dobro već i tko vjeruje da njena moć može predstavljati egzistencijalno iskustvo, najavili su organizatori.

Opatija – Lit.EU, mali europski književni festival održat će se od 14. do 17. studenog u hotelu Miramar. Festival će okupiti pisci koji će na njemačkom jeziku čitati odlomke iz djela Vladimira Nabokova.

– Festival želi biti mjesto za susret i razmjenu te inspirirati i prikazati nove poglede na nove književne sfere. Filozofski kafići, književne šetnje ili joga za književnike bit će dio festivala. Lit.EU je otvoreni književni festival, na koji želimo pozvati svakoga, koga interesira pisana riječ i tko knjigu ne vidi samo kao robu ili potrošno dobro već i tko vjeruje da njena moć može predstavljati egzistencijalno iskustvo. U hotelu borave većinom gosti koji govore njemački jezik i Opatija privlači austrijske goste još od vremena monarhije, a pisci čitaju na njemačkom jeziku. Ipak jedan od ciljeva našeg festivala je da savladamo granične, a time i jezične zapreke. U budućnost to želimo uraditi kroz simultano prevođenje. Cilj je također unaprijediti njemački jezik u Hrvatskoj i mlade Hrvate i Hrvatice iz škola, jezičnih instituta ili sveučilišta pozvati da posjete naš festival. Time želimo doprinijeti kulturnoj razmjeni u Hrvatskoj i Europi, najavili su organizatori.

error: Content is protected !!