Mali riječki Downići ususret Svjetskom danu sindroma Down snimili foto editorijal u kojem promoviraju vlastiti modni dodatak

…vidimosE, i zajedno ćemo učiniti velike stvari, RijEka 21…

Rijeka – Udruga za Sindrom Down – Rijeka 21 je Svjetski dan sindroma Down koji se obilježava svake godine 21. ožujka odlučila obilježiti na zanimljiv način.

– S velikim uzbuđenjem ove godine povodom obilježavanja našeg dana, najavljujemo nešto „naše“ – simbol proizvod koji objedinjuje sve ciljeve projekta samog! Riječ je o našem „ E „ izradjenom od čičak trake na majicama u dječjim veličinama. E je napravljen od raznobojnih trakica koje se mogu skidati i premještati kako se želi. Na sašivenu bazu trakice će izrezivati, pakirati i slati naši odrasliji članovi u Udruzi.

Editorijal, u kojem ulogu modela imaju djeca naše Udruge sa njihovim prijateljima, radio je Filip Gržinić u njegovom studiju. Udruženi sa Filipovim objektivom pokazali smo da snaga leži u različitostima, da nisu razlike te koje nas udaljavaju već naša nemogućnost njihovog prihvaćanja i poštivanja, poručuju iz Udruge za Sindrom Down – Rijeka 21.

Naši mali, ali veliki modeli jesu: Irma Radovanović, Mia Čergonja, Luka Milković, Laura Filipaj,  Chiara Cetina, David Šobot, Ema Sanković, Andro Simunić i Daniel Hauptfeld

Više o projektu vidimo sE

– U suradnji s “Kreativnim kolektivom Kombinat” nastao je i naziv vidimo sE, čiji vizual nosi zapravo poruku samog projekta: „vidimo se u školi, na poslu, u kazalištu, na igralištu, na utakmici, na čaju, na reviji….“ I na slovu „E“ je stavljena „četvrta crtica“ koja aludira na višak kromosoma koji imaju naša djeca. Istovremeno ona simbolizira različitost, ljepotu u različitosti i poruku da je sasvim u redu “biti različit” jer u konačnici i mi svi smo različiti.

– Svima kojima se majice sviđaju mogu se obratiti na Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21, ili pogledati direktno na www.vidimose.org

– Na kraju, želimo istaknuti kako su svi sudionici i prijatelji projekta od samog početka zapravo volonteri, koji su nesebično donirali svoje vrijeme, rad i znanja, što zaista cijenimo i na tome im od srca zahvaljujemo. Upravo ti ljudi i daju smisao svemu ovome sto činimo! Zajedno pomalo činimo „velike stvari“.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net