Mali vijećnici predstavili svoj rad starijim kolegama i zaradili iskrene čestitke @ Opatija

dgv_gv_2014_opatija (1)

Stariji gradski vijećnici na sjednici su usvojili i program projekta ”Opatija – Grad prijatelj djece” od 2015. do 2019. godine i izvedbeni plan ostvarivanja prava i potreba opatijske djece za iduću godinu. U izradu Programa uključeni su i prijedlozi djece, a posebno onihkoje su predložili vijećnici Dječjeg gradskog vijeća, a sve mjere ovog doista opširnog programa mogu se pronaći na službenim gradskim stranicama.

Opatija – Članovi opatijskog Dječjeg gradskog vijeća, predvođeni izvjestiteljima Karlom Brckanom, Ivanom Tancabelom, Petrom Pelozom i Katjom Knežević predstavili su nedavno svoj rad starijim kolegama iz Gradskog vijeća Opatija, te za svoje izlaganje zaslužili aplauze i pohvale.

dgv_gv_2014_opatija (3)

– Važno je znati da u ovom gradu možemo reći što mislimo, što želimo, što nas zanima i što nas muči. Da u skladu sa svojom dobi možemo sudjelovati u donošenju odluka koje se tiču nas, kazala je Peloza, dok su njeni kolege predstavili aktivnosti DGV-a u proteklom razdoblju, koje su doista impresivne – nije se radilo samo na povećanju standarda života najmlađih stanovnika grada, već i na ostvarivanju kontakata diljem Hrvatske, ali i na međunarodnoj razini.

Stariji gradski vijećnici na sjednici su usvojili i program projekta ”Opatija – Grad prijatelj djece” od 2015. do 2019. godine i izvedbeni plan ostvarivanja prava i potreba opatijske djece za iduću godinu. Kako se navodi u obrazloženju odluke, Koordinacija akcije Grad Opatija – prijatelj djece analizirala je postignute rezultate tijekom proteklog razdoblja te donijela nove strateške smjernice za sljedeće 4 godine.

dgv_gv_2014_opatija (2)

– Obzirom da je ove godine donesena i Nacionalna strategija za prava djece u Republici Hrvatskoj od 2014. do 2020. godine, Koordinacija je uskladila i prilagodila smjernice iz Nacionalne strategije za prava djece s ostvarenim ciljevima dosadašnjeg ulaganja i potrebama djece u Opatiji, a s naglaskom na sljedeće prioritetne ciljeve: osiguravanje usluga i sustava prilagođenih djeci, sustavno praćenje potreba djece (tjelesno i mentalno zdravlje), osiguranje dostatnih financijska sredstva za ostvarivanje prava djece u vrijeme gospodarske recesije, unaprjeđivanje i osiguravanje sustavnog praćenja djelotvornosti različitih mjera namijenjenih djeci i roditeljima, stoji u obrazloženj koje je pročitala tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić.

U izradu Programa uključeni su i prijedlozi djece, a posebno onihkoje su predložili vijećnici Dječjeg gradskog vijeća, a sve mjere ovog doista opširnog programa mogu se pronaći na službenim gradskim stranicama.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!