Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera pretvorit će Trsatsku gradinu u srednjovjekovni logor i borilište

U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera i naučiti više o projektu „Putevima Frankopana“ te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi.

Rijeka – Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata, jer drugi vikend u rujnu pruža priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka, poručili su iz udruge Ordo Sancti Viti koja organizira Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera što ove godine donosi pregršt noviteta s centralnom temom obilježavanja 900. godine od prvog spomena imena Frankopan.

U sklopu ovog događanja, Trsatsku gradinu 8. i 9. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera i naučiti više o projektu „Putevima Frankopana“ te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi.

– Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Tu su razne radionice, škole mačevanja i streličarenja, neizostavna dvorska luda, pričanje legendi, spektakularna bitka za Gradinu, vatromet i cijeli jedan svijet koji čeka da ga otkrijete, poručili su organizatori.

D. Žic / PodUćkun.net

error: Content is protected !!