Mališani očitali lekciju roditeljima – Održana vaterpolo utakmica između djece i roditelja članova VK Opatija

Zajednička fotka za uspomenu...

Zajednička fotka za uspomenu…

U nastavku teksta pročitajte zanimljiv izvještaj (iz prve ruke) s nedavno održane vaterpolo utakmice između članova VK Opatija, u ovom slučaju djece i roditelja…

vaterpolo_utakmica_roditelji_djeca_volosko_2015 (1)

Volosko – U prvoj i odmah tradicionalnoj vaterpolo utakmici između djece i roditelja, koja se odigrala prošlog vikenda na plivalištu u Voloskom, publiku je napokon dočekao zanimljiv i napet susret (ili barem susret).

Neozbiljan pristup roditelja u otvaranju utakmice, doveo je do brzog i naočigled sigurnog 4:1 vodstva izabranika trenera Glavana. Međutim, nakon time outa tijekom kojeg su uspjeli doći do zraka i spustiti puls ispod praga infarkta, roditelji ne samo da su do kraja poluvremena smanjili zaostatak, već su svi do jednog uspjeli preživjeti. Nastavak utakmice, s promjenom strana donio je vjetar u leđa roditeljima i nakon uspješnih prijetnji i podmićivanja, 35 sekundi prije isteka utakmice stižu do toliko željenog izjednačenja kojeg uspijevaju sačuvati do kraja.

Zbog novih pravila, koja nisu išla na ruku roditeljima, odmah se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Pobjednik je odlučen u zadnjoj seriji, kada dotada najbolji igrač roditelja, odlazi upaliti roštilj, a dječaci u maniri iskusnika paraju mrežu domaće momčadi za zasluženo osvajanje pehar.

vaterpolo_utakmica_roditelji_djeca_volosko_2015 (3)

Osim kvalitetnog vaterpola, valjalo bi pohvaliti i djelitelja pravde g. Matiju, koji je svojim autoritetom doveo utakmicu u mirne vode, bez obzira na silne pritiske s tribina i iz mora. Eventualno bi mu se moglo prigovoriti kod jedne sudačke odluke, gdje je jedan od roditelja, evidentno spašavajući goli život obuhvatio loptu, što je njegova stroga pištaljka prepoznala kao topljenu, iz koje je sijevnula kontra djece.

Predstojnica podijeljenih tribina te čuvarica lokota od lopti, predala je pobjednički, prijelazni pehar ‘Vološćanska meduza’, djelo akademskog kipara Ugljenka Ćevapčićka, u ruke kapetana djece.

Treće poluvrijeme utakmice nastavljeno je uz roštilj u kojem su neprikosnovenu pobjedu odnijeli roditelji. Spoznaja da još dugo neće sustići roditelje u pripremi i izjedanju jela s roštilja, dječacima nije utjecala na dobru zabavu.

Vaterpolo susret: DJECA – RODITELJI
6:6 (10:9 – nakon peteraca)

Djeca: Brubnjak, Semić, Čače A, Čače T, Škarpa, Živanović, Dujmić Le, Dujmić Lu, Grubješić, Blasig, Žigulić, Šimac

Roditelji: Brubnjak, Semić, Čače, Škarpa, Živanović, Dujmić, Grubješić, Blasig, Žigulić, Šimac

Ž. Šimac / PodUčkun.net

error: Content is protected !!