Mame i bebe kreću u pohod na Učku

mama_beba_sm…akcijom želimo prenijeti poruku svim obiteljima o važnosti boravka u prirodi i rekreacije, i to već od najranije dobi…
…maraton će se ove godine održati po 4. put, tradicionalno posljednje subote u svibnju…

Učka – Ove subote, s početkom u 10 sati počinje još jedno izdanje tradicionalnog Mama i beba Učka maratona. Riječ je o iznimno popularnoj manifestaciji koja će se ove godine održati 4. put, tradicionalno posljednje subote u svibnju, pri čemu se naslanja na Svjetski dan sporta.
Sudionici maratona su bebe koje roditelji guraju u kolicima ili nose u nosiljkama 7 kilometara uzbrdo, od restorana Dopolavoro do vrha Učke i natrag. Sudjelovanje nije ograničeno samo na bebe, nego su sudionici sve obitelji s djecom željne boravka u prirodi i druženju s istomišljenicima koji propagiraju zdrav način života. Dosad smo imali i nekoliko beba u majčinom trbuhu kao sudionika u maratonu.
– Akcijom želimo prenijeti poruku svim obiteljima o važnosti boravka u prirodi i rekreacije, i to već od najranije dobi. Sudjelovanje na maratonu stoji 10 kn po prijavi, odnosno djetetu, i nije natjecateljskog karaktera, a svakom sudioniku osiguravamo sponzorski poklon paket proizvoda, sendvič, vodu, voće i diplomu za sudjelovanje. O popularnosti samog maratona svjedoči i broj sudionika, koji je od početnih tridesetak u 2008., prvoj godini nastanka maratona, narastao na čak stotinjak prošle godine, poručili su organizatori iz udruge Spiritus movens.
Mama i beba Učka maraton organizira Udruga za promicanje zdravog života Spiritus movens iz Opatije u suradnji s Centrom za estetiku Opatija, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Mama i beba Učka maraton

error: Content is protected !!