Manifestacija ‘Zajedno do zdravlja’ @ Matulji

U sklopu manifestacije bit će održano kulinarsko natjecanje u pripremi maneštre, toplo-slatkog iznenađenja i voćne salate te niz predavanja i prezentacija.

Matulji – Treću godinu zaredom, u organiziraniji Općine Matulji i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, sutra u trajanju od 10 do 13 sati ispred općinske zgrade, održat će se manifestacija ‘Zajedno do zdravlja’, a tema ovogodišnje manifestacije je zdrava hrana i koža.

U sklopu manifestacije bit će održano kulinarsko natjecanje u pripremi maneštre, toplo-slatkog iznenađenja i voćne salate, a u kojem će sudjelovati Savjet mladih Matulji, Udruga umirovljenika Matulji, Klub 60+ Opatija, dok su za slatki dio natjecanja zadužene ekipe OŠ Andrije Mohorovičića Matulji i Dječji vrtić Matulji. O najboljoj maneštri odlučivat će stručni žiri na čelu s Damjanom Miletićem, ravnateljem Ugostiteljske škole

– Osim guštanja u manešti, svi mještani općine imat će priliku izmjeriti tlak, šećer i masnoću u krvi, za što su se pobrinule članice Aktiva Crvenoga križa Matulji, dok će udruga ‘Zdravo tijelo zdravi duh’ Matulji prezentirati čaj za zdravlje. O zdravoj prehrani predavanje će održati nutricionistica Gordana Kenđel Jovanović, dok će dr. med. Helena Glibotić Kresina održati predavanje Prevencija melanoma, a pripravke za zaštitu od sunca prezentirati će Ljekarna Kovač i Ljekarna Jušići, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Program će voditi Neno Pavinčić, a u zabavnom djelu programa sudjeluju Antonio Krištofić i Matea Matić te plesne skupine Dječjeg vrtića Matulji.

Kompletan program pogledajte na ovom linku.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net