Marea gradi vilu u Poljanama, iz tvrtke poručuju kako gradonačelnik Dujmić s tim nema veze @ Opatija

Novi list je objavio da tvrtka Marea u Sv. Petru iznad Poljana gradi kontroverzne vile koje su se povlačile i u predizbornoj kampanji. Iz tvrtke u vlasništvu supruge opatijskog gradonačelnika Dajne Dujmić poručili su kako gradonačelnik Dujmić s tim projektom nema veze. Mi donosimo kronologiju stvari s kojima Ivo Dujmić nema veze i koji se nipošto ne bi trebali dovoditi u međusobnu vezu ili u vezu s opatijskim gradonačelnikom.

Opatija – Mjesni odbor Poljane na sjednici održanoj 18. studenog 2016. godine donio je odluku kojom se od Gradskog vijeća traži zabrana građevinskih radova na području Poljana od 15. lipnja do 15. rujna. Grad Opatija odluku Mjesnog odbora zaprimio je 21. studenog prošle godine, ali odlukom gradonačelnika Ive Dujmića ona nikad nije proslijeđena Gradskom vijeću koje bi prema zahtjevu Poljanaca moglo donijeti odluku o ljetnoj obustavi radova na tom području.

Dva dana nakon što je zahtjev MO Poljane zaprimljen u upravi Grada Opatije, na području Sv. Petra u Poljanama prijavljeno je novo gradilište za višeetažnu obiteljsku kuću, no radovi su na njemu krenuli su nedavno, početkom srpnja. Investitor je tvrtka Marea iz Ičića, čija je vlasnica Dajna Dujmić, supruga gradonačelnika Ive Dujmića.

U jeku predizborne kampanje, 10. svibnja ove godine, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić sazvao je konferenciju za medije na temu ‘EKSKLUZIVNO RAZGLEDAVANJE “DUJMIĆEVIH VILLA” i PLAŽE IČIČI’ (verzal i pravopisne pogreške u originalu) kako bi odgovorio na tekst u Jutarnjem listu u kojem ga se prozvalo za sukob interesa zbog činjenice da je Grad Opatija dodijelio koncesijsko odobrenje na plaži Ičići gradonačelnikovoj supruzi Dajni Dujmić. Tom prigodom, osim što se pokušao braniti od optužbi da je svjesno tražio od Primorsko-goranske županije da odgodi raspisivanje natječaja za koncesioniranje plaže kako ne bi ugrozio prihode obiteljske tvrtke, Dujmić je novinarima tvrdio kako nema nikakvog ulaganja u Poljanama, da je tamo samo šuma i pusta ledina i da „Ivo Dujmić ne gradi ništa“.

Koji tjedan ili mjesec prije te konferencije za medije, Ivo Dujmić u razgovoru s predstavnicima Mjesnog odbora Poljane, na upit zašto prijedlog o zabrani radova u sezoni nije dospio do Gradskog vijeća tvrdio je da je to „blokirao“ jedan oporbeni vijećnik.

Postoji li zajednička nit u svim ovim situacijama? Postoji. Naime, niti s jednom od njih Ivo Dujmić nije imao veze. Kada se tražila zabrana radova, to nije bilo u domeni gradoančelnika nego Gradskog vijeća. Kada su krenuli radovi, to nije bilo do Ive Dujmića nego do tvrtke Marea. Štoviše, kako Novi list prenosi odgovor voditeljice poslovnice Maree Dajane Stambulić, „s tom investicijom i bilo koji drugim poslovnim aktivnostima društva g. Ivo Dujmić nema nikakve veze, niti izravne, niti neizravne. Bilo kakvo sugeriranje njegove povezanosti s radom i projektima našeg društva pogrešno je i neprimjereno“. Kada je od Primorsko-goranske županije tražio da odgodi raspisivanje natječaja za koncesioniranje plaže u Ičićima, opatijski gradonačelnik nije razmišljao o tome da tvrtka izvjesne Dajne Dujmić ima dugogodišnje koncesijsko odobrenje na dijelu plaže, nego se rukovodio javnim interesom.

Kada je tvrtka Marea iz Ičića dobila koncesijsko odobrenje na plaži Ičići, s time gradonačelnik nije imao veze, jer to je bilo do Vijeća za koncesije.
Sukob interesa? Sve je transparentno.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!