Marin Lerotić novi je predsjednik Kluba mladih IDS-a

Na Saboru su ujedno izabrani i potpredsjednici Kluba mladih IDS-a, a to su Luka Nemet, Igor Veselinović i Sara Bužleta. Za glavnog tajnika Kluba mladih IDS-a izabrana je Mila Nežić. Sabor je glasovanjem potvrdio i novi saziv Predsjedništva Kluba mladih, koji čine Tijana Živko, Matija Novak, Đeni Aničić, Ivan Rabar, Luka Pajić, Valentino Flego, Ivan Mihaljek, Antonela Miletić te Ivana Sissot.

Pula – Marin Lerotić novi je predsjednik Kluba mladih IDS-a, odlučeno je na sinoćnjem XIII. Saboru Kluba mladih IDS-a održanom u prepunoj Zajednici Talijana „Circolo“ u Puli. Na Saboru su ujedno izabrani i potpredsjednici Kluba mladih IDS-a, a to su Luka Nemet, Igor Veselinović i Sara Bužleta. Za glavnog tajnika Kluba mladih IDS-a izabrana je Mila Nežić.

Sabor je glasovanjem potvrdio i novi saziv Predsjedništva Kluba mladih, koji čine Tijana Živko, Matija Novak, Đeni Aničić, Ivan Rabar, Luka Pajić, Valentino Flego, Ivan Mihaljek, Antonela Miletić te Ivana Sissot.

Zahvalivši se svim fiducijarima na ukazanom povjerenju, novoizabrani predsjednik KM IDS-a Marin Lerotić u emotivnom je govoru istaknuo kako Klub mladih vidi kao okosnicu stranke. „2004. godine kada se Klub mladih osnivao nije bilo lakih i jednostavnih trenutaka. Danas vidimo da je jedna mlada grupa političara predvođena današnjim predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem započela proces stvaranja operativne ali i političke snage i budućnosti IDS-a koju danas vidimo ovdje i čiji smo svi mi danas akteri i nosioci razvoja ali i nosioci odgovornosti da i dalje radimo i stvaramo još jači Klub mladih“, kazao je Lerotić.

Novoizabrani je predsjednik kazao kako zajedno s predsjedništvom planira kroz cijeli mandat raditi na daljnjem jačanju Kluba mladih te je naveo konkretne aktivnosti kojima će se baviti u dvogodišnjem mandatu.

– Najvažnija točka programa, daljnje je kreiranje politika za mlade u smjeru zadržavanja i povratka mladih ljudi u Istru, jedinu regiju s pozitivnom migracijom u Hrvatskoj te sudjelovanje u izradi brojnih programa i mjera za mlade kako bi se podigao standard i kvaliteta života mladih. kreiranje i sudjelovanje u izradi politika za mlade kako bi se podigao standard i kvaliteta života mladih, istaknuo je Lerotić zaključivši: ”Također, ustrajat ćemo u radu na međunarodnim odnosima, prvenstveno zbog same europske politike koju naš Klub mladih od svog osnutka zagovara, a potom i zbog procesa povezivanja i suradnje te razmjene iskustava u liberalnim strankama”.

Dosadašnji predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda zahvalio se svima na podršci koju je uživao svih ovih godina, ali i na privilegiji i mogućnosti što je predstavljao organizaciju poput Kluba mladih IDS-a. – Za mene, nakon osam godina ideja, izazova i rada, Klub mladih je sinonim za suradnju, prijateljstvo, uvažavanje, dijeljenje, kreiranje i stvaranje te realizaciju zacrtanih ciljeva. To nas razlikuje od drugih!

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u svom je govoru kazao kako ima osjećaj ponosa kada govori o Klubu mladih te je čestitao novoizabranom vodstvu i poželio im puno uspjeha u budućem radu. – Novo vodstvo ima veliku odgovornost jer se svijet mijenja brže nego ikada. Pred nama su novi izazovi i nama su potrebni novi ljudi, nove ideje, nova znanja. Stoga od vas očekujem proaktivnost, prijedloge i konstruktivne kritike da za dvije, četiri ili osam godina neki novi klinci budu ponosni što tu žive, što tu rade i što su članovi naše stranke, poručio je Miletić.

Na XIII. Saboru Kluba mladih sudjelovali su potpredsjednik IDS-a Valter Flego, počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, član predsjedništva IDS-a Valter Drandić, predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar, predsjednik pulske podružnice IDS-a Robert Cvek te brojni predstavnici gradskih i općinskih podružnica IDS-a.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!