Mario Alempijević prozvao investitora i nadležne institucije: Tko je dozvolio nasipavanje mora na Kostabeli? @ Rijeka

Pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević složila se s vijećnikom Akcije mladih da se radi o „ružnoj slici“, istaknuvši kako se radi o koncesiji države od koje će se tražiti dodatne informacije.

Rijeka – Nasipavanje obale na Kostabeli u velikom investicijskom projektu istaknuto je na jučerašnjoj Županijskoj skupštini kao velik problem, a vijećnik Akcije mladih Mario Alempijević kazao je kako je obala povećana za 20 posto, ali i izdignuta, čime je onemogućen pristup kupalištu.

– Kostabela je dugi niz godina, čak i desetljeća, rekreacijska sportska zona dostupna svim građanima Rijeke i okolice i česta kupališna destinacija. Dolaskom investitora pojavili su se problemi – očito je da ništa od materijala koji je tamo srušen u čišćenju terena i iskopima nije odveženo, već je sve nasuto u more i u osnovi je parcela postala 20 posto veća, kazao je županijski vijećnik Akcije mladih Mario Alempijević na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine.

Svoje tvrdnje dokumentirao je i zračnim snimkama prije i nakon čišćenja terena, a kazao je kako je činom investitora prekinuta obalna šetnica i čitav prostor učinjen nedostupnim građanima.
– Zanima me je li Županija dobila informacije o ovom činu, je li investitor zatražio dozvole, jesu li Grad Rijeka i Lučka kapetanija Rijeka informirani o tome i kakve su moguće kazne ukoliko je investitor taj dio zahvata izveo bez lokalnih vlasti, pitao je Alempijević.

Pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević složila se s vijećnikom Akcije mladih da se radi o „ružnoj slici“, istaknuvši kako se radi o koncesiji države.

– Što se tiče morskog dijela, tamo je data državna koncesija zbog značaja i veličine investicije. Međutim, pretpostavljam da ovo nasipavanje nije bilo osmišljeno i dozvoljeno u toj koncesiji. Lučka kapetanija je dužna obavljati nadzor nad korištenjem pomorskog dobra, a zatražit ćemo dodatne informacije od države i od Lučke kapetanije, kazala je Milošević.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!