Marko Boras Mandić odgovorio kritičarima: ‘Nitko ne brani organizaciju prigodne i odgovorne proslave Bele nedeje’

Inače skoro sve manifestacije, pučke i crkvene su kolege iz drugih JLS ove godine otkazali, odgovorno. Samo eto neki nedodirljivi misle da su iznad svega. Pa se pozivaju na održavanje Vinkovačkih jeseni. Inače u Vinkovcima su 28. rujna zatvorili sve škole. Deset dana nakon Vinkovačkih jeseni. Što je i poanta. Zatvorimo škole i dajmo narodu belicu i graševinu. I koronu. Živili, poručio je Boras Mandić u polemičnoj objavi.

Kastav – Odluka o otkazivanju održavanja Bele nedeje, nakon što su epidemiolozi uskratili suglasnost za ovu manifestaciju, naišla je na brojne reakcije u javnosti. Mnogi su Kastavci prozivali Marka Borasa Mandića, „šefa“ županijskog Stožera civilne zaštite.

– Izgleda da treba angažirati presvjetlog velečasnog Jurčevića da istjera sotonu iz Marka Borasa Mandića, jer ovo su vražja posla, da nam se nakon 500 godina otkaže Bela Nedeja, Beli Dan. A kad je već u poslu, da svetom vodicom poškropi i kuće stanara stare gradske jezgre koji su potpisnici peticije za prebacivanje manifestacije van staroga grada, komentirao je, primjerice, Dajan Delić, istaknuti član Narodne stranke Reformista i sin predsjednika Gradskog vijeća Kastva Zemira Delića.

Marko Boras Mandić odgovorio im je danas komentarom u kojem citira Johnnyja Štulića: „Čitam nedjeljni komentar koji jasno kaze tko ne misli ovako taj kleveće i laže/ ljudi bez kalibra i bez ideje/ ufuravaju nam istine crno bijele“.

– Tako i ovo s Belom nedejom. Ako je netko iskreno želio organizirati Belu nedeju, na jedan prigodni, svečani i odgovorni način, mogao je. Točnije može i dalje, nitko mu ne brani. Samo treba preuzeti odgovornost. Istina to je malo teže nego po novinama i portalima pisati i tražiti krivca. Uostalom dovoljno je bilo ugledati se na svoje kolege načelnike i gradonačelnike diljem Kvarnera i Gorskog kotara. Nije neka mudrost. Umjesto da se uzori traže po Vinkovcima ili Gospiću. U trenutku kada Slovenija, Češka, Britanija, Španjolska, Austrija i druge zemlje uvode izvanredno stanje potpuno je neodgovorno i pomisliti organizirati manifestaciju s 80.000 posjetitelja. Čak i reduciranu na koju teško da se može očekivati ispod 10.000 posjetitelja dnevno. Dakle 30.000. Ali ponavljam, tko misli da se može, nek’ je organizira! I preuzme odgovornost, poručio je Boras Mandić.

Istaknuo je kako ovo nije prvi put da se na odluke epidemiloga diže „pljuvačina“.

– Istovremeno, fascinira me koliko je netko spreman podcjenjivati struku, koliko imamo potrebu polemizirati i pozivati na javni linč. Ako pitaš epidemiologa. Dobiješ odgovor. Čemu dalje, ne kužim stvarno. Ali ok. Sve je to već viđeno, vrijeđanje i galama kad smo zonirali zupaniju i čuvali starije stanovništvo u Gorskom kotaru. Nitko nije stradao a sad vidimo da kad virus uđe u tu populaciju da nema praštanja. Zoniranjem smo čuvali i kvarnerske otoke koji su tako već u svibnju krenuli s turizmom bez korone. A j*bali su nam mater. I interesantno je da svi politički pritisci i javni linč dolaze uvijek s iste političke adrese. One koja se kune u dijalog, pravo na različitost i tolerantnost. Baš fora. Inače skoro sve manifestacije, pučke i crkvene su kolege iz drugih JLS ove godine otkazali, odgovorno. Samo eto neki nedodirljivi misle da su iznad svega. Pa se pozivaju na održavanje Vinkovačkih jeseni. Inače u Vinkovcima su 28. rujna zatvorili sve škole. Deset dana nakon Vinkovačkih jeseni. Što je i poanta. Zatvorimo škole i dajmo narodu belicu i graševinu. I koronu. Živili, poručio je Boras Mandić u polemičnoj objavi.

error: Content is protected !!