Marko Boras Mandić podržao Miodraga Šarca: Tko želi bolje i ambicioznije birat će Bolji Matulji

Marko Boras Mandić i Miodrag Šarac

Marko Boras Mandić i Miodrag Šarac

Posljednjih dana tim Bolji Matulji obilazio je naselja, sastajao se s ljudima, tražio konkretne probleme i iznalazio njihova rješenja. Tako je definiran detaljan popis komunalnih radova, a dogovorena je i bolja suradnja na razini općine i mjesnih odbora.

Matulji – Program Bolji Matulji je program zapošljavanja naših ljudi, stvaranja boljih gospodarskih uvjeta našim gospodarstvenicima i obrtnicima. To ćemo napraviti pokretanjem Miklavije, mjerama samozapošljavanja i zapošljavanja, poticanjem razvoja turističkih usluga i gradnjom obiteljskih hotela te umrežavanjem poduzetnika u poslovni klub. To je program obrazovanja jer obrazovani ljudi potiču razvoj, razvoj potiče napredak, a napredak bolji život u Matuljima, kazao je Miodrag Šarac, kandidat za načelnika općine Matulji, na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama HNS-a Matulji.

Istaknuo je kako tim okupljen oko nadstranačke platforme Bolji Matulji u sljedećih godinu dana planira izgradnju osam dječjih igrališta, i to u Bregima, Frančićima, Munama, Pasjaku, Šapjanama, Jušićima, Put Luskinu i na štacionu u Matuljima. Prvašiće će u rujnu dočekati besplatni udžbenici, a cilj je do 2018. godine uvesti jednosmjensku nastavu te primijeniti varaždinski model, u kojem su svi udžbenici za osnovnoškolce besplatni.

– Naš program je i program kulture, a tradicija je naš kulturni identitet kojim se Matulji trebaju ponositi. Kulturu treba razvijati u suradnji s Turističkom zajednicom, jer kultura može koristiti turizmu u brendiranju manifestacija, ali i prezentacijom naših velikih turističkih i kulturnih potencijala – od štacijona odnosno željezničke stanice, preko zvončara i Zvončarske smotre do lokalnih manifestacija i programa kao što je ”Brgud po starinski”, kazao je Šarac, dodavši da će na izborima u nedjelju birači odlučiti hoće li Matuljima upravljati politika ili ljudi, jer ”moramo biti složni i ponašati se kao prijatelji i susjedi koji su spremni jedni drugima pomoći”.

marko_boras_mandic_miodrag_sarac (2)

Bolje Matulje podržao je i Matuljac Marko Boras Mandić, dožupan primorsko – goranski, istaknuvši kako su Bolji Matulji platforma koja spaja različite ljude i jedan od brojnih primjera u županiji koji dokazuje da osobe različitih svjetonazora mogu kvalitetno i uspješno surađivati kada je posrijedi dobrobit njihovih sredina. Šarac je kazao kako mu Mandićeva podrška puno znači jer je upravo s njime 2001. godine počeo stvarati ideju Bolji Matulji, te kako ta ideja sada može doći do pune realizacije. Istaknuo je i kako će kao odgovoran načelnik koji brine za ranjive skupine uvijek biti na raspolaganju jer je ”u kriznim trenucima važno da općina bude sumještanin našim građanima.”

Posljednjih dana tim Bolji Matulji obilazio je naselja, sastajao se s ljudima, tražio konkretne probleme i iznalazio njihova rješenja. Tako je definiran detaljan popis komunalnih radova, a dogovorena je i bolja suradnja na razini općine i mjesnih odbora.

– Platforma Bolji Matulji je formirana jer način na koji se dosad vodila Općina – iza zatvorenih vrata kancelarija, bez konzultacija s partnerima ili Vijećem – nije prihvatljiv, pogotovo u situaciji kada pada proračun i postoje brojni drugi problemi. Ta suradnja nastala je iz potrebe da se takvoj politici kaže dosta, a ne iz ideoloških pobuda. U njoj je Akcija mladih koja je u pojedinim segmentima još ljevija od SDP-a, HNS koji je lijevi centar, HDZ koji je desni centar, regionalne snage iz LIST-a i nezavisnu listu koju predvodi Željko Grbac. Takve suradnje su prisutne i u drugim sredinama, jer ne proizlaze iz ideologije, i posve je deplasirano danas ih napadati. U Lovranu je na čelu Vijeća članica IDS-a zahvaljujući podršci HDZ-a, a u Viškovu imamo kvalitetnu suradnju SDP-a i HDZ-a koja traje već drugi mandat. Da idemo još dalje – u Baškoj na Krku je prije jednog mandata Općinu vodio načelnik iz HSP-a dok mu je zamjenik bio član SDP-a, nabrojio je Mandić. Kazao je da su u preostala dva bloka osobe koje su dosad imale priliku obnašati vlast – u koaliciji SDP-HSU to je načelnik Mario Ćiković, a u koaliciji PGS-IDS njegov prethodnik Bruno Frlan, te da birači točno znaju kako su radili, dok Miodrag Šarac tek treba dobiti priliku da pokaže da zna i može raditi kvalitetnije.

– Ako su građani zadovoljni s malom, samozatajnom i prosječnom općinom, birat će druge, već viđene opcije koje su ih do sada vodile. A ako žele bolje, više, ambicioznije, odabrat će Bolje Matulje, zaključio je Mandić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!