Marko Lovretić na čelu UDVDR-a @ Opatija

Proteklog petka u Villi Antonio održan je izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Opatija, na kojem je odabrano novo vodstvo udruge.

Opatija – Marko Lovretić postao je novi predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, odabran na izbornom saboru Udruge održanom prošlog petka u Villi Antonio.

Marko Lovretić

Nakon pozdravnih riječi gostiju, predsjednika Podružnice PGŽ Ivana Bogdanića, roditelja poginulog branitelja Marina Cvetkovića, predstavnika UDVDR Ogranak Matulji i pedstavnika Časničkog zbora grada Opatije, podnešeno je izvješće o radu UDVDR Ogranak Opatija, izvješće Nadzornog odbora i izvješće Suda časti.

U izvjeću o radu Ogranka navedene su glavne aktivnosti koje su se odvijale tijekom proteklog razdoblja kao što su organiziranje tradicionalnih odlazaka na mjesta pogibije suboraca sa Liburnije, zajedno sa učenicima opatijske gimnazije, zatim sudjelovanje na sportskim natjecanjima UDVDR na županijskoj i dražavnoj razini, organiziranje defilea u Opatiji povodom Dana pobjede 5. kolovoza, odlasci u Vukovar i Škabrnju na dan Sjećanja na stradanje Vukovara i Škabrnje, te aktivnosti na ustrojavanju Zastavnog voda koji prigodom obilježavanja značajnijih datuma vezanih uz Domovinski rat nosi ratne zastave postrojbi u kojima su u vrijeme rata bili članovi naše Udruge.

Po završetku kandidacijskog postupka na Saboru, obavljeni su izbori te je nakon izvješća Izbornog povjerenstva potvrđeno, da je za predsjednika UDVDR Ogranak Opatija izabran Marko Lovretić, za podpredsjednike izabrani su Jure Krišto i Zoran Škrokov, u Središnji odbor izabrani su Anto Josipović, Dragan Kršanac, Vladimir Lelas i Boško Budaj, u Nadzorni odbor izabrani su Bruno Brnečić, Damir Grgurić i Jugoslav Kuzmar, a u Sud časti izabrani su Zoran Čutić, Mesko Jakupović i Denis Vukelić.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!