Martina Majerle s baladom ‘Volin kad si tu’ prvi put na Večerima dalmatinske šansone

Pjevačica koja je u više navrata nastupila na zagrebačkom Chansonfestu i kastavskom ČAnsonfestu, prvom sudjelovanju u jednom od naših najcjenjenijih glazbenih festivala posebno se veseli.

Opatija – Martina Majerle, nagrađivana opatijska pjevačica koja je tijekom karijere ostvarila brojne zapažene nastupe i suradnje s nekim od najpoznatijih glazbenih imena u zemlji i regiji, u subotu 22. kolovoza debitirat će na 23. Večerima dalmatinske šansone Šibenik 2020.

Iskusna glazbenica kojoj šansona nije strana, na Šibenskom festivalu predstavit će se pjesmom »Volin kad si tu« za koju je predivne čakavske stihove napisala Marina Cetina, a glazbu i aranžman poznati riječki skladatelj Duško Rapotec Ute. Pjevačica koja je u više navrata nastupila na zagrebačkom Chansonfestu i kastavskom ČAnsonfestu, prvom sudjelovanju u jednom od naših najcjenjenijih glazbenih festivala posebno se veseli.

– Meni osobno velika je stvar nastupiti na Večerima dalmatinske šansone, festivalu koji je nastao na šansonijerskom nasljeđu Arsena Dedića, pet puta nagrađivan nagradom Porin za najbolji festivalski nosač zvuka, a gotovo isto toliko puta i nominiran za istu. To je festival gdje su nastupili naši najcjenjeniji pjevači, i naći se u takvom društvu me izuzetno veseli. Pjesma s kojom ću nastupiti je snažna pop balada u talijanskom stilu čija melodija, koju potpisuje Duško Rapotec- Ute, me osvojila već na prvo slušanje. A kao ženu posebno su me dotaknuli prekrasni stihovi Marine Cetine koja je u njih utkala nježnu, intimnu priču o snažnoj I bezvremenskoj ljubavi jedne žene.- izjavila je Martina u povodu nastupa na Šibenskom festivalu.
Pjesma kojom će se predstaviti na Večerima dalmatinske šansone snimana je, miksana i masterizirana u studiju našeg poznatog glazbenog producenta Ivana Popeskića u Lovranu. U njezinom snimanju sudjelovali su vrhunski glazbenici – Ivan Pešut (akustična, električna i bas gitara), Duško Ute Rapotec (programiranje i ostali instrumenti) te Dragan Brnas Fudo i Jadranka Krištof (prateći vokali).

Iako debitantica na Večerima dalmatinske šansone, Martina Majerle iznimno je iskusna glazbenica iza koje je osam nastupa na Eurosongu, sudjelovanje u poznatim HRT-ovim projektima- A strana, The Voice, Zvijezde pjevaju, Porin I Dora, nastupi u pariškoj Olympiji i londonskom Royal Albert Hallu, svjetske turneje s najvećim pjevačima, te uspješna nagrađivana solistička sudjelovanja u različitim festivalima poput Melodija Istre i Kvarnera, Čansonfesta i MEFa.

 

error: Content is protected !!