Maškarani malonogometni turnir u korist opatijske Udruge invalida


Ove godine održava se 7. izdanje Liburnijskog maškaranog malonogometnog turnira, a sav prihod namijenjen je Udruzi osoba s invaliditetom Opatija, za potrebe angažiranja stručnog asistenta. Turnir će se održati 4. veljače u dvorani Gorovo.
Opatija – Na tiskovnoj konferenciji održanoj jučer u prostoru Udruge osoba s invaliditetom Opatija predstavljeno je ovogodišnje, sedmo izdanje Liburnijskog maškaranog malonogometnog turnira, koji organiziraju MNK Kvarner iz Matulja u suradnji s Klubom mladih IDS-a Liburnije.
Turnir je poznat po svojoj humanitarnoj crti, a tijekom godina kroz akciju ”Mladi za mlade” prikupio je preko 150.000 kuna za djecu i mlade lošijeg imovinskog stanja ili pogođenih zdravstvenim problemima. Predstavnici Kluba mladih IDS-a Liburnije Sandro Ladavac i Paolo Jakovašić naglasili su kako će se turnir održati u subotu, 4. veljače u dvorani Gorovo, a očekuje se stotinjak dječjih i oko 150 starijih natjecatelja, te pet stotina posjetitelja. Ove godine, prihod je namijenjen Udruzi osoba s invaliditetom Opatija.
– Turnir je i ove godine humanitarnog karaktera, a namjera donacije Udruzi jest osiguravanje sredstava za zapošljavanjem stručnog njegovatelja za djecu i osobe s invaliditetom, koji bi rasteretio roditelje i pružio stručnu pomoć u brizi za djecu, kazala je članica Kluba mladih IDS-a, ali i Udruge osoba s invaliditetom Jelena Živanović.
Za to treba prikupiti oko 50 tisuća kuna, a predsjednica Udruge Đurđica Pažin naglasila je kako brojni članovi koji žive sami trebaju pomoć kod odlaska kod liječnika, nabavke lijekova ili svakodnevnih namirnica.
– Naša udruga djeluje već 4 godine, a naš najvažniji projekt je osobni asistent, kojeg koristi šest naših članova sa najtežim oblikom invaliditeta. Međutim, taj program je namijenjen samo za punoljetne osobe, od 18 do 65 godina, s najtežim invaliditetom, a mi imamo još članova koji ne ulaze u tu skupinu, ali im je osobni asistent nužno potreban, kazala je tajnica udruge Ranka Bonačić.
Humanitarne donacije mogu se uplatiti na žiro-račun udruge (2402006-1500023958) ili MNK Kvarner Matulji (2484008-1104581541), s napomenom ”za humanitarnu akciju”.

Liburnija.net: Maškarani malonogometni humanitarni turnir @ Opatija


Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!