Maškarani ribolov, dječja reduta i pusni tanci te međunarodna povorka u najluđem vikendu @ Lovran

Arhiva: Karnevalska povorka u Lovranu

Arhiva: Karnevalska povorka u Lovranu

Kruna ovogodišnjeg, kao i mnogih ranijih karnevalskih kalendara u Lovranu, jest dan kada se održava Međunarodna karnevalska povorka, a ove će godine taj dan biti sutra, u nedjelju, 8. veljače.

Lovran – Brojna maškarana događanja obilježit će najaktivniji karnevalski vikend u Lovranu ovoga Pusta – danas i sutra i mali i veliki Lovranci moći će izabrati pregršt aktivnosti u kojima će moći uživati, zabaviti se i profeštati kao da kraj Pusta ne postoji…

Zubijada Lovran

Zubijada Lovran

Danas već u 10 sati na mulu bi se trebalo okupiti mnoštvo sudionika 14. izdanja Zubijade, natjecanja u ribolovu pod maskama koje već gotovo desetljeće i pol organizira lovranski uspješni klub sportskog ribolova, ŠRD Zubatac.

Restoran Kvarner tijekom čitavog subotnjeg dana trebao bi biti glavna destinacija za sve ljubitelje Pusta – oni najmlađi uživat će u dječjoj reduti koja započinje u 16 sati, a oni nešto stariji u pusnim tancima koji će na istom mjestu započeti u 20 sati. Zasvirat će grupa Lungomare, a svoj djeci ulaz je ne samo besplatan, već će dobiti i igračku kao uspomenu na sudjelovanje u ovom događanju, dok će u programu nastupiti članovi skupine Ri Star i mladi harmonikaši koje uvježbava Orlando Kružić.

Lungomare band

Lungomare band

Kruna ovogodišnjeg, kao i mnogih ranijih karnevalskih kalendara u Lovranu, jest dan kada se održava Međunarodna karnevalska povorka, a ove će godine taj dan biti sutra, u nedjelju, 8. veljače. U povorci, koja kreće prema mulu sa svoje uobičajene pozicije kraj hotela Excelsior u 14 sati, sudjelovat će više od 40 maškaranih skupina s liburnijskog, riječkog i istarskog područja te iz Slovenije s gotovo 2.500 članova, a dobar provod i urnebes je zajamčen kako sudionicima, tako i gledateljima. Uz trasu povorke kojom će proći dvadesetak alegorijskih kola bit će troje voditelja –u centru će to biti Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić, a kod hotela Lovran Zvijezdana Klobučar Filčić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!