Matej Jelić novi igrač HNK Rijeka: ‘Sretan sam i zadovoljan’

…ilustracija…

Matej Jelić novi je igrač Rijeke. Jelić je u redove Rijeke stigao na posudbu na godinu dana iz redova bečkog Rapida uz pravo prvootkupa.

– Sretan sam i zadovoljan što smo u kratkom vremenu sve dogovorili i što sam postao član Rijeke. Momčad dobro poznajem, puno sam gledao Rijeku i vidim da je to ekipa koja igra odličan nogomet što su pokazali osvajanjem duple krune, rekao je Matej Jelić.

– Moja očekivanja su nametnuti se treneru kroz treninge uz voljni momenat koji ću sigurno pokazati. Znam da će biti teško upasti u ekipu u kojoj ima niz odličnih igrača. Bit ću strpljiv, mirno raditi i čekati priliku koju moram iskoristiti, rekao je Jelić.

Jelić je u prvenstvu Hrvatske u redovima Lokomotive, Lučkog i Karlovca skupio 45 nastupa. Jelić je 2012. godine bio na probi u Rijeci. Zanimljiv je i podatak da je Jelić u obje utakmice ušao u igru za Žilinu protiv Rijeke u obje utakmice u kvalifikacijama za Europsku ligu. Rijeka je u idućem kolu igrala protiv Stuttgarta – sve ostalo je povijest.

– Na Kantridi sam proveo deset dana. Moram reći da sam zadovoljio na probi, ali nismo se uspjeli dogovoriti i nastavio sam dalje, rekao je Jelić koji je nakon perioda u Rudešu krenuo za Žilinu gdje je odličnim nastupima skrenuo pozornost na sebe da bi 2015. potpisao za bečki Rapid.

Ujedno, Ivan Močinić bio je suigrač Mateju prošle sezone u redovima austrijskog prvoligaša.

– S Ivanom sam provodio puno vremena u Rapidu. Ivan mi je od prvog dana rekao sve najbolje o Rijeci. Rekao mi je neka idem u Rijeku, da će mi svi lijepo prihvatiti. O svima u klubu je rekao sve najbolje, zaključio je Matej Jelić.

Također, sjeverna tribina stadiona HNK Rijeka je dovršena. Preostaju još samo završne radnje da bi sve bilo spremno i nakon što se dovrše još neki tehnički detalji, tribina bi trebala svoju premijeru doživjeti na utakmici protiv Istre 1961 iduće subote. Radovi na sjevernoj tribini, koja će rujevičkom zdanju donijeti nešto preko dvije tisuće dodatnih mjesta, krenuli su odmah po završetku prošle sezone.

I. M. / HNK Rijeka / Podčkun.net