Matjaž Kek: ‘Osjećam da bih prisutnošću na Rujevici samo opterećivao postojeći projekt’

Uvijek je lijepo vidjeti da te navijači pamte po dobrome. Objektivno, imali su što vidjeti i zapamtiti u tom razdoblju jer je momčad napravila veliki iskorak i klub je generalno narastao, postao bogatiji za trofeje i za novi stadion, kazao je Kek.

Rijeka – Matjaž Kek, slovenski izbornik i bivši trener HNK Rijeke kojeg su navijači u nedavnom izboru postavili za idealnog trenera „momčadi desetljeća“, u nedavnom razgovoru za Jutarnji list osvrnuo se na nogomet „poslije korone“, ali i situaciju u klubu s Rujevice.

– Uvijek je lijepo vidjeti da te navijači pamte po dobrome. Objektivno, imali su što vidjeti i zapamtiti u tom razdoblju jer je momčad napravila veliki iskorak i klub je generalno narastao, postao bogatiji za trofeje i za novi stadion, kazao je Kek.

Rastanak nakon pet godina bio je bolan i za klub i za trenera, nakon toga Keka se više nije vidjelo na Rujevici.

– Na kraju smo imali različita razmišljanja, ali smo si dali ruke, prijateljski smo se rastali. S Damirom Miškovićem sam u kontaktu, čujemo se, razmijenimo ideje, ali nema potrebe da budem abonent Rujevice, između ostalog i zato što osjećam da bih prisutnošću samo opterećivao postojeći projekt. Rijeka je izabrala put, mislim da klub dobro radi, rekao je Kek za Jutarnji list.

Iako slovenski trener smatra da će korona zauvijek promijeniti nogomet i da će igranje bez publike biti teško za igrače, vjeruje da će HNK Rijeka uspješno završiti ovu sezonu.

– Kod Simona Rožmana na terenu vidim dobru energiju, a u međuvremenu su izašli i neki igrači iz škole. Sada samo treba nastaviti tako, jer klub je sada ovezan trčati za Kupom i 2. mjestom u prvenstvu, zaključio je Kek.

error: Content is protected !!