Matujska kartulina na poklon štacijonu

foto_stacijon…organizirana je proslava 138. rođendana željezničkog kolodvora…
…uz ”Matujsku kartulinu” održana je i biciklijada i pješačenje po Ceste domaće hrani…

Matulji – Matuljski ‘’štacijon’’ proslavio je jučer 138 godina postojanja, a za veliki rođendan Turistička zajednica Općine Matulji organizirala mu je i jednako veliku proslavu, nazvanu ‘’Matujska kartulina’’.
Tijekom čitavog dana pješačilo se i bicikliralo Cestom domaće hrani, organiziran je bio i turistički obilazak slavne zgrade matuljskog željezničkog kolodvora, centralne postaje bečke carske svite na putu prema Opatiji.
biciklijada_sm1
Tu svitu uprizorile su Mačkare Šapjane, a da sve prođe u grandioznom stilu dostojom carskog odmarališta, pobrinuli su se članovi Liburnia Classic Cluba iz Opatije koji su sudionike manifestacije prevozili svojim oldtimerima.
U točno 12 sati i 13 minuta kostimirana carska svita dvjestotinjak je oduševljenih Matuljaca povela na vožnju vlakom do Šapjana, gdje su im ljubazni domaćini pripremili bogat i sadržajan popodnevni program. Članovi DVD-a ‘’Kras’’ iz Šapjana u svom su Vatrogasnom centru održali nekoliko atraktivnih vatrogasnih vježbi, a zanimljiva prezentacija kovanja te tradicionalnog alata dočekala je posjetitelje u Picetovoj kovačiji.
Davor Žic, Marino Maljavac / Liburnija.net