Matulji će dokapitalizirati Credo banku

credobanka_sm…Općini je nakon propasti Credo banke ostalo ”zarobljeno” 30 milijuna kuna…
…vijećnici su podržali odluku o ulaganju 10 milijuna kuna u dokapitalizaciju banke…

Matulji – Vijeće Općine Matulji nedavno je svoju sjednicu posvetilo isključivo pitanju Credo banke, čija je likvidacija donijela brojne probleme samoj Općini, ali i matuljskim stanovnicima i poduzetnicima.
Na sjednici je dogovoreno da će Općina Matulji, u suradnji s ostalim velikim klijentima Credo banke, sudjelovati u njenoj dokapitalizaciji – na način da će se od 30 milijuna kuna koliko ih je Općini Matulji ostalo u banci, jedna trećina, odnosno 10 milijuna kuna odvojiti za dokapitalizaciju banke, dok će ostatkom novca Općina uskoro moći raspolagati.
– Moramo voditi računa i o velikom broju privatnih poduzetnika i udruga koje su imale otvorene račune u Credo banci, te smo i zbog njih pristali na ovakav scenarij, kako bi čim prije mogli nastaviti s normalnim radom. Proračun nije doveden u pitanje, kao niti kapitalni projekti koji će se nastaviti prema planiranome, kazao nam je jučer predsjednik Vijeća Željko Grbac.
Sljedeća sjednica matuljskog Vijeća održat će se ovog četvrtka, a glavna tema bit će prvo čitanje proračuna, koji bi se nakon uvrštavanja amandmana i korekcija, trebao usvojiti na narednoj sjednici sredinom prosinca.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!