Matulji dočekali 17500 gostiju u privatnom smještaju: Anka Mitrovska i njena kći Juli iz Münchena jubilarci

Posebno joj je zanimljivo što pekar svako jutro u 9 sati dolazi u Lipu pa kruh i ostale pekarske proizvode možete kupiti u pidžami.

Lipa – U kući za odmor obitelji Valentić Vanje u Lipi odsjeli su 17500 gosti u privatnom smještaju na području TZO Matulji.

– Mitrovska Anka i njena kći Juli iz Münchena su u našu općinu došle na dvotjedni odmor, a Lipu su izabrale zbog bazena, WiFi-a i mogućnosti smještaja životinja, jer sa sobom imaju i dva psa i mačku. Roditelji gospođe Anke su iz Makedonije, pa ona dobro poznaje našu zemlju, ali kako kaže, rijetko je ljetovala u Hrvatskoj. Uglavnom u Grčkoj, Italiji ili Španjolskoj. Nije požalila što je izabrala opatijsku rivijeru, jer more je divno, ima i dosta plaža za pse, a i cijene su pristupačne, kazala nam je Marijana Kalčić, koja je uručila tortu matuljskim gošćama.

Posebno joj je zanimljivo što pekar svako jutro u 9 sati dolazi u Lipu pa kruh i ostale pekarske proizvode možete kupiti u pidžami. Sa smijehom nam je prepričala kako nije iz prve uspjela pronaći Lipu, pa su je policajci dopeljali do mjesta, na čemu im se ovim putem posebno zahvaljuje i pohvaljuje njihovu ljubaznost.

Vanja Valentić iznajmljivačica je od 2013. godine kada je uredila naslijeđenu kuću. Goste ima uglavnom iz Njemačke, ali i iz Engleske i to od svibnja do kraja rujna. Kao prva iznajmljivačica u Lipi zahvaljuje se svim susjedima na pomoći i strpljenju oko gostiju koji ponekad, u ovo mirno mjesto, unesu i malo živosti.

N. Cvjetović / PodUčkun.net