Matulji poskupili cijenu vrtića – Općinsko vijeće danas prihvatilo povećanje iznosa koji plaćaju roditelji

Oporba je zamjerila načelniku da ih uvijek dovede pred gotov čin kad se radi o poskupljenjima, dok je predsjednik PGS-a Mladen Prenc s govornice načelniku kazao da je ovo zadnji put da klub PGS-IDS podržava u poskupljenju te da u narednim periodu iznađe način za bolji raspored sredstava.

Matulji – Općinsko vijeće Matulja upravo je prihvatilo povećanje učešća roditelja u troškovima boravka djece u vrtiću. Prema danas usvojenoj odluci, koju su podržali predstavnici vladajućih stranaka – SDP, PGS, IDS i HSU, cjelodnevni program jaslica roditelji će mjesečno po djetetu plaćati 800 kuna, a cjelodnevni program vrtića 750 kuna. Novi izračun stupa na snagu od 1. rujna, odnosno u novoj pedagoškoj godini.

Protiv odluke bila je HDZ-ova vijećnica Ivana Bratović i Živi zid, dok su suzdržani bili članovi Akcije mladih, Dominik Rubeša iz Unije Kvarnera i nezavisni Dean Maslić. Međutim, iako je oporba načelniku Ćikoviću formalno brojnija u Vijeću, zbog izostanka dijela vijećnika danas nisu bili u „punom sastavu“ pa nisu mogli zaustaviti odluku.

Rasprava po ovoj točki trajala je gotovo dva sata i za govornicom su se izredali svi akteri ove priče koja se na Vijeću provlači već neko vrijeme – ravnateljica vrtića Jelena Stepić, predsjednica sindikata Radojka Limpić Marmilić te predstavnici svih političkih stranaka. Oporba je zamjerila načelniku da ih uvijek dovede pred gotov čin kad se radi o poskupljenjima, dok je predsjednik PGS-a Mladen Prenc s govornice načelniku kazao da je ovo zadnji put da klub PGS-IDS podržava u poskupljenju te da u narednim periodu iznađe način za bolji raspored sredstava.

Nakon Prencovih riječi u vijećnici se prolomio pljesak prisutnih odgajateljice koje su budno pratile razvoj situacije te došle podržati kolege iz vrtića koje su ih službeno predstavljali na sjednici. Naime, povećanje cijene vrtića za roditelje bio je uvjet općinske vlasti za povećanje plaća odgajateljicama, stoga treba očekivati da će se barem ovaj novi namet za matuljske građane iskoristiti za podmirenje obaveze Općine Matulji prema djelatnicima Dječjeg vrtića.

error: Content is protected !!